Белгия ни предаде рецидивист, издирван с европейска заповед за арест

В Белгия бе задържан и предаден на българските съдебни власти 35-годишен нашенец с европейска заповед за арест, издадена от Окръжна прокуратура – Велико Търново. Той е издирван за грабеж, извършен при условията на опасен рецидив в с. Камен през 2019 г.

В.М. е бил привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Велико Търново, за това, че на 20.04.2019 г. в с. Камен, общ. Стражица, с помощта на малолетно момче влязъл в къща и нападнал възрастна жена и нейния внук. Нанесъл й удари с ръка, прибрал си два мобилни телефона, вещи и 130 лева – всичко на обща стойност 294.10 лева.

Веднага след предаването му спрямо него е взета мярка за неотклонение задържане под стража. Съдът е приел доводите на прокурора, че от материалите по делото може да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 години. Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура – Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *