Пет двойки близнаци са атракцията на СУ „Цанко Церковски”

Пет двойки близнаци учат в гимназията в Полски Тръмбеш и са своеобразен рекорд и атракция на училището. Децата са на различна възраст и радват преподавателите си с различни умения, а някои от тях дори не си приличат и трудно може да се каже, че са близнаци. Според директорката на гимназията Стефка Трайчева, която над 30 г. е в това училище, толкова много близнаци има за пръв път.


Радостин и Виктор

НАЙ-МАЛКИТЕ СА В ТРЕТИ „В” КЛАС И СЕ КАЗВАТ РАДОСТИН И ВИКТОР БОРИСОВИ. Те живеят в Раданово и смятат, че е чудесно да имаш близнак до себе си, но не чак толкова. Помагат си понякога в училище. Част от интересите им са общи – футбол, филми, плуване, народни танци. Винаги играят заедно. Разделят си задачите, но когато са приятни за изпълнение. Някои хора се изказват смешно за тях: ,,Леле, колко си приличат’’, макар те да са напълно различни визуално днес.

 

 


Младен и Теодор

СЛЕДВАЩИТЕ ПО ВЪЗРАСТ СА Младен и Теодор Димитрови. Те са ученици в 6-и клас, живеят в Павел и пътуват всеки ден до общинския център за училище. Казват, че усещането да имаш брат близнак, е много приятно, защото винаги в трудни моменти можеш да разчиташ на другия. Особено с домашните. Младен и Теди имат и общи интереси – видеоигрите. Когато били малки, много си приличали и всички винаги ги бъркали, а те се смеели.

 

 

 

 


Ивайла и Генослава

ИВАЙЛА И ГЕНОСЛАВА СБИРНАКОВИ СА ученички в 7 „б“ клас на гимназията и живеят в Полски Тръмбеш. Усещането да имаш близначка, е чудесно, защото можем да разчитаме една на друга, казват сестрите. През по-голямата част от времето в училище си помагат. Когато били малки, си играели заедно, но сега всяка има своите интереси. Още от малки си разпределяли задачите и имали много интересни случки. Доста често ги бъркали, което довеждало до много комични ситуации. Когато някоя от тях направела беля в детската градина, учителката се затруднявала да посочи коя от двете е извършила пакостта.

 


Денис и Юлия

ДЕНИС ТИМУР МАКСИМОВ И СЕСТРА МУ ЮЛИЯ СА В VIII клас и също живеят в град Полски Тръмбеш.

Те казват, че усещането да имаш до себе си близнак, е, че никога не си сам, винаги има с кого да споделиш радост или беля и понякога виждаш себе си… като в огледало. Тези близнаци си помагат в училище и вкъщи. Интересите им са общи. Заедно са и в задълженията вкъщи – разпределят си задачите и така помагат на мама.

 

 

 

 

 


Златин и Георги

ЗЛАТИН И ГЕОРГИ АТАНАСОВИ СА УЧЕНИЦИ в 9 „а“ клас в училището и живеят в Иванча.

„Според нас да имаш близнак до себе си, ти дава увереност и спокойствие, никога не си сам, винаги има с кого да играеш и с кого да се оправдаеш, когато направиш някоя беля. Почти винаги сме заедно независимо дали сме на училище, или у дома. Когато трябва да се пишат домашни, доста често си помагаме, понякога брат ми пише едното домашно, а аз другото и след това си ги разменяме. Така ни остава повече време за игри. Случвало се е да си разменяме поставена задача просто защото на брат ми би му било по-лесно да се справи или пък заедно сме се справяли, така е по-забавно.

Ние не си приличаме колкото еднояйчните близнаци и все пак се случва доста често да ни бъркат, особено ако човекът срещу нас не ни е виждал дълго време или пък за първи път ни вижда”, споделят Златин и Георги.

Това лято те били на гости и се разхождали в крайдунавския парк във Видин, където решили да си купят сладолед. Застанали пред продавачката и поискали шоколадов сладолед един след друг. Жената учудено казала на втория младеж, че той току-що си е купил сладолед. След като разбрала, че става въпрос за близнаци, продавачката се усмихнала и сложила двойна доза сладолед, а Златин и Георги благодарили и продължили разходката си.

И. МОНЕВА

Сн. личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *