Трето място в национален конкурс за учениците от ПГ по туризъм, направиха филм за търновските учители въстаници

Трето място в категорията „Видеофилм/компютърна презентация“ завоюваха Надежда Кочева и Десислав Христов от 12-и клас на ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ в национален ученически конкурс „Времена и будители“.

Разработката им е озаглавена „Безсмъртното дело на търновските учители въстаници от 1876 г.“. Консултант на учениците е Бистра Стефанова, учител по история и цивилизация.

По традиция на 1 ноември Национален музей на образованието и Регионално управление на образованието – Габрово, обявяват резултатите от националния ученически конкурс ,,Времена и будители”, който се провежда през две години.

Тазгодишното издание бе посветено на 145 години от Априлското въстание и участието на български учители в тази най-масова героична проява на националноосвободителното движение през Възраждането.

Целта на конкурса бе да се насочи вниманието на младите хора към историческата памет, да стимулира техния интерес да откриват и възраждат личности и събития, които предизвикват национална гордост. Над 200 участници от цялата страна взеха участие както индивидуално, така и в екипи от двама, трима и повече ученици.

Наградените презентации ще бъдат включени към тематичните видеопанорами, които се предлагат в кинозалата на Националния музей на образованието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *