Дядо Коледа със зелен сертификат ще работи благотворително в Горнооряховско

ЗА ОСМА ПОРЕДНА ГОДИНА ГЕОРГИ СИМЕОНОВ ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ЩЕ СЕ ПРЕВЪПЛЪТИ В ОБРАЗА НА ДЯДО КОЛЕДА С МИСИЯТА ДА СЪБЕРЕ СРЕДСТВА ЗА МИЛОСЪРДНА КАУЗА.

36-годишният мъж ще раздава подаръци, дегизиран като белобрадия старец, на частни партита и събития срещу символична такса от 5 лв. Общата сума от хонорарите си обаче този път няма да внесе по сметката на болен човек, а ще дари за Дома за стари хора „Каритас“ в Пловдив. Избрал да внесе радост в ежедневието на обитателите на социалното заведение, след като видял видео за институцията по телевизията, в което представяли колко бедно живеят пенсионерите там.

Горнооряховецът изпитва удоволствие от работата като Дядо Коледа и за да не се стигне до помрачаване на настроението на компаниите, които ще го наемат, изтъква, че притежава зелен сертификат за Covid-19. Документът му е издаден след преболедуване на инфекцията.

36-годишният доброволец е с 55 процента инвалидност вследствие на детска церебрална парализа, но въпреки това и факта, че се труди на пълен работен ден в колбасарски цех, неговият хъс да помага не секва.

През 2015 година Симеонов бе удостоен с награда от инициативата „Достойните българи“, а първата медия, която разказа за акцията на благодетеля, бе „Борба“.

Всеки, който желае да го наеме, може да се свърже с него на телефон 0988 318 904. Георги вярва, че всички, които през изминалите години са му се доверили, са доволни от представянето му и вече са наясно, че всяка спечелена стотинка отива за каузата, която си е поставил.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *