Култура

Международният фестивал за портретно кино гостува във Велико Търново

8 необичайни късометражни филма ще бъдат представени пред великотърновци

 

Велико Търново става част от Международния фестивал за портретно кино International Portrait Film Festival. Само в четири града се провеждат прожекции от феста, а старата столица е именно един от тях. Останалите са Варна, София и Пловдив. В болярския град ще се проведе на 26 ноември в „Залата” на бул. „България“ N 29, а началният час е 19:00. Основатели и главни организатори на фестивала са Анна-Мария Сотирова и Джули Хаджолян.

Жанровете на официално селектираните късометражни филми на Международния фестивал за портретно кино варират от портрети на вдъхновяващи личности през художествени филми, проекти със социална значимост, анимационни, забавни, крайно експериментални и сюрреалистични произведения.

Всички ленти, които ще бъдат представени, са обединени под мотото „Текстури на възприятията”. След прожекциите ще се състои отворена дискусия за портретното кино с Галин Попов, съосновател на пространство за култура и изкуство „ТАМ“, което към момента се помещава в сградата на Клуба на дейците на културата в старата столица. Той ще разкрие своите гледни точки към представяните кинопортрети. А зрителите ще могат да споделят своите киномисли, киноидеи и киновълнения.

Входът е свободен. Събитието ще се проведе при стриктно спазване на противоепидемичните мерки и проверки за зелен сертификат.

Дияна ГАНЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *