Очаква ни предимно облачно и хладно време с чести превалявания от дъжд, повече слънчеви часове ще има в неделя и в четвъртък

През нощта ще бъде почти ясно. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще бъдат между 0 и 2 гр., в районите с по-силен южен вятър – до 4. За В. Търново минимална температура около 4.

В петък сутринта времето ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Още преди обяд от запад ще започне бързо заоблачаване и през деня ще преобладава облачно време. С нахлуването на облачността се приближава валежна зона и следобед се очакват краткотрайни валежи от дъжд, които ще спират вечерта. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток. Максималната температура ще бъде между 10 и 12 гр. За В. Търново максимална температура около 12. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина ще бъде предимно облачно, следобед с валежи от дъжд, а над 1600 м надморска височина от сняг. По проходите ще вали преохладен дъжд и се очакват заледявания. Ще духа силен до бурен вятър от юг. Температурите отново ще се понижат и максималната на 1200 м ще бъде около 2 гр., а на 2000 м ще е около -2.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 23.4 гр. през 2009 г., а най-ниската измерена минимална температура е -8.3 през 1993 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 23 минути и ще залезе в 16 часа и 46 минути. Фаза на Луната: седем дена след пълнолуние.

В събота времето ще бъде облачно с временни разкъсвания на облачността. Ще духа умерен вятър от югозапад. Минималните температури ще бъдат между 0 и 2 гр., в Предбалкана, където ще духа южен вятър – с 3-4 градуса по-високи. Максималната температура ще бъде между 12 и 15 гр. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна, но ще бъде ниско.

В неделя ще преобладава слънчево време с повече облаци преди обяд. Ще духа умерен вятър от юг. Минималните температури ще бъдат между 6 и 8 гр., а максималните ще се задържат почти без промяна.

Вечерта в неделя ще се заоблачи, вятърът от юг ще се усили и през нощта срещу понеделник се очакват краткотрайни валежи от дъжд. В понеделник времето ще остане предимно облачно с краткотрайни превалявания от дъжд. Вятърът ще се преориентира от запад-северозапад и ще бъде умерен. С него ще нахлува студен въздух. Минималните температури ще останат почти без промяна, а максималните слабо ще се понижат.

Във вторник времето ще остане облачно с валежи от дъжд, а по по-високите места дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Температурите чувствително ще се понижат и ще бъдат с отрицателен дневен ход – между 2 и 4 гр.

В сряда облаците ще намаляват и в четвъртък ще преобладава слънчево време. Вятърът ще отслабне и отново ще се преориентира от юг. Минималните температури ще се понижат и ще бъдат малко под 0, а максималните ще се повишат и ще са между 8 и 10 гр.

Над западните и централни части на Стара планина в петък ще бъде предимно облачно, следобед с валежи от дъжд, а над 1600 м надморска височина от сняг. По проходите ще вали преохладен дъжд и се очакват заледявания. Ще духа силен до бурен вятър от юг. Температурите отново ще се понижат и максималната на 1200 м ще бъде около 2 гр., а на 2000 м ще е около -2. В събота ще бъде облачно. Ще духа силен до бурен вятър от югозапад. Температурите ще се повишат и максималната на 1200 м ще бъде около 8 гр., а на 2000 м ще е около и над 0. В неделя облачността ще е разкъсана, на места намаляваща до слънчево. Ще духа силен южен вятър. Температурите ще останат без съществена промяна. В понеделник и вторник времето ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа в понеделник умерен вятър от запад, а във вторник силен от северозапад-север. Температурите ще се понижават и във вторник максималната температура на 1200 м ще бъде около -3 гр., а на 2000 м около -12. В сряда облачността ще е разкъсана, а в четвъртък ще преобладава слънчево време. Вятърът ще се преориентира от юг и ще остане силен. Температурите чувствително ще се повишат.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *