Пълен комплект медали за „Локомотив“ от международен турнир в Скопие

С петима състезатели се представи СКБ „Локомотив” (Горна Оряховица) на Международния турнир по борба Mentaz Allajbegu, проведен в столицата на Северна Македония Скопие. Надпреварата събра близо 100 участници от клубове в Северна Македония, Косово, Албания и България. По регламент срещите в турнира се изиграха на принципа на елиминациите – който загуби, отпада от по-нататъшна битка.

Дениз Ахмедов спечели злато за „Локомотив” в категория до 38 килограма, в компанията на още 10 състезатели. В първата си среща Дениз тушира Шукри Души от Косово, който преди това победи Костадин Суванджиев от „Локомотив”. Последва отново победа с туш над Музафер Халими от Северна Македония, а на финала Дениз отново беше безапелационен и тушира Мирах Мустафа от домакините и зае първото място.

Мартин Георгиев стана втори до 63 кг, след като тушира Филип Ангелов от Северна Македония и загуби финала от бронзовия медалист на Балканиадата Омер Мемеди от отбора на домакините „Лирия” (Скопие).

Стефан Николов е трети до 57 килограма, след туш над Кристиян Тасевски от Северна Македония и загуба от бъдещия шампион в категорията Абдуан Маколли от Косово.

Мартин Цонев се класира пети до 50 кг, след като отстъпи на шампиона Йон Рамадани от Косово.

„Благодарности на домакините от клуб „Лирия” от Скопие, с които имаме добри партньорски отношения и работим много добре заедно от години. Радвахме се не само на добра организация на самото състезание, но и на много добри условия по време на целия ни престой в Скопие. Доволен съм от нашите момчета. Не се уплашиха, а се хвърлиха здраво в битка, за да покажат най-доброто от българската борба. Предстои да направим анализ на грешките и с повече работа в тренировъчната зала да ги отстраним, за да имаме още по-добри резултати“, коментираха треньорите Николай Ганев и Пламен Дончев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.