Водещи новиниСъдби

Търновка създаде книга със скрити авантюристични предизвикателства за двойки

Части от изданието се изтриват на принципа на лотарийните билети

 

УНИКАЛНА ПО РОДА СИ КНИГА ЗА ДВОЙКИ СЪС ЗАБАВНИ ИДЕИ ЗА РАЗНООБРАЗЯВАНЕ НА МОНОТОННОТО ЕЖЕДНЕВИЕ, ПОРОДЕНО ОТ ПАНДЕМИЯТА, ИЗДАДЕ 29-ГОДИШНАТА ТЪРНОВКА МАРИЯ РУСЕВА. Изданието носи името „Предизвикателството“ и е напът да се превърне в хит подарък за Коледа. То носи вълнуващи и необичайни емоции и в същото време дава шанс спомените от тях да бъдат запечатани в снимка, а самото книжно тяло да се превърне във фотоалбум. Авторката на книгата има идея да я преведе на английски език и след време да бъде достъпна и за хората зад граница.

Идеята за „Предизвикателството“ дошла спонтанно и се зародила от способността на Мария да измисля креативни игри, с които да вдига градуса на настроението по време на домашни купони.

„С моите приятели се събирахме на домашни партита, защото заведенията не работеха, и аз винаги предлагах забавни игри, с които да разнообразяваме вечерите си. Всички свикнаха с това, беше им интересно какво ще ми дойде наум всеки следващ път и така реших, че мога да развия хрумванията си в бизнес начинание. Запазих в тайна подготовката за книгата и ги изненадах“, разказва Мария.

Една година й отнело, докато книгата стане факт, и без да има опит в това направление, скочила с ентусиазъм в непознатото. Първоначално обиколила десетки издателства у нас с цел да проучи дали някъде могат да реализират концепцията на „Предизвикателството“, която била разработила в ума си. Никъде обаче не се наемали да изпълнят идеята й, а само й предлагали алтернативни варианти.

„Исках да е качествено, да е хубаво, а не посредствено. В крайна сметка отпечатах книгата в чужбина. Смятам, че се получи интересен подарък. С това обаче не свършва работата, свързана с изданието. Това е собствен бизнес, който понякога ангажира над 12 часа от деня ми“, уточни тя.

Книгата включва 30 на брой скрити предизвикателства, които са забавни по характер и карат хората да излязат от зоната си на комфорт. С тях партньорите в една двойка могат да опознаят своите любими в светлина, в която не са ги виждали.

Правилата в изданието са прости – без връщане назад, веднъж щом е изтрито полето с дадено предизвикателство, то трябва да бъде изпълнено.

„Самата аз не съм изпълнила всички идеи в книгата, а в същото време вече имам нови хрумвания. В бъдеще ще направя второ издание като продължение на първото. Смятам, че „Предизвикателството“ ще задоволи апетита за приключения на всички, които търсят авантюристични преживявания“, казва Мария.

Търновката споделя, че изданието бива отпечатано в най-точния момент, когато хората са станали тотално зависими от смартфоните си и са позабравили как да се забавляват при реална комуникация. 29-годишната жена вярва, че предизвикателствата, които е измислила, ще помогнат на много двойки да преосмислят и оценят връзката си.

За момента книгата не се продава на книжния пазар, може да бъде поръчана от тук.

Галина ГЕОРГИЕВА

One thought on “Търновка създаде книга със скрити авантюристични предизвикателства за двойки

  • Предизвикателствата са по-скоро за тинейджъри. Ако смятате за забавно пеенето без звук докато те снимат на клип или надяждането с торта книгата е за вас. Аз лично много съжалявам, че я купих.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *