Веселин Великов е доволен, че етърци се връщат на победния път и при гостуванията, Дани Младенов очаква да се откъснат пред преследвачите

Старши треньорът на “Етър ВТ“ Веселин Великов бе доволен от победата над „Добруджа“ в Добрич с 0:3. По неговите думи отборът се връща на победния път и при гостуванията, а в оставащите до паузата три мача ще се търси пълен успех.

“Бяхме по-добрият отбор през цялото време. Ранният гол донесе спокойствие и до голяма степен реши мача. Знаехме, че “Добруджа” е коварен отбор, преди седмица направи равен в Перник. Подходихме сериозно, момчетата изпълниха всичко, което говорихме през седмицата. На този терен който е по-агресивен и иска повече победата, той печели. Направиха го момчетата, за което им благодаря! Съдията свири мача 50:50.

Две поредни гостувания загубихме, но се връщаме на победния път и при гостуванията. Вече мислим за гостуването в Лом, което е само след четири дни. Най-важното е да възстановим отбора, отиваме за задължителни три точки. “Етър” не се притеснява от нищо. Досега когато сме повеждали, на нито един отбор не сме позволявали да ни обърне. Най-важното е тимът ни да побеждава, в оставащите три мача ще гоним максимум точки, за да сме първи в класирането”, коментира Веселин Великов.

Опитният нападател Дани Младенов бе категоричен, че „Етър ВТ“ разполага с най- добрите футболисти във Втора лига и че с развоя на първенството отборът ще се откъсне пред другите в класирането.

„Много важен момент в мача беше отбелязването на първия гол. След двете загуби навън отборът беше крайно мотивиран днес на всяка цена да спечели. Бяхме много мотивирани и бях сигурен, че ще бием. На лошия терен и това, че „Добруджа“ стоеше плътно отзад, трудно щеше да е, ако не бяхме отбелязали още в 3-ата минута. Радвам се, че успяхме и след това си затворихме мача. Тази победа ще ни донесе спокойствие за следващите срещи.

Стилът ни на игра е такъв, че понякога губим точки заради лошите терени в гостуванията. Във В. Търново теренът ни е голям и перфектен, там играем бърз футбол, докато навън терените във Втора лига стават все по-кални. Затова се случва понякога и ние да загубим точки. Сгъстеният цикъл от мачове е проблем, защото отборите не са подготвени физически, нямат необходимото възстановяване и затова се наблюдават тези спадове. Но за „Етър“ съм сигурен, че ако всичко е нормално, ще продължаваме напред и ще побеждаваме.

Преките ни конкуренти спечелиха мачовете си, затова беше задължително и ние да победим. Това внася напрежение в някои играчи, но не и в мен, аз съм играл и по-важни мачове. Така се расте и така се става футболист. Интересен е сезонът във Втора лига, но „Етър“ има най-добрите футболисти и затова сме и на първо място. Няма да допуснем повече загуби и ще изкараме хубави празници. Едно от нещата е постоянството, но и футболистите, с които разполагаш. „Етър“ има най-добрите футболисти в тази група, повечето останаха от елита, това бе много важно решение на ръководството, за което ги поздравявам! Затова сме и първи, а съм сигурен, че колкото сезонът върви, нашият отбор ще става по-силен и ще се откъсне от останалите отбори!“, заяви Дани Младенов.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *