В Свищов са готови за зимата

В община Свищов са взети необходимите мерки за безпроблемно посрещане на зимата. На разположение са 11 единици собствена и наета техника, която е оборудвана и в готовност за зимния сезон. При необходимост ангажимент за съдействие и помощ са поели земеделски кооперации и частни фирми. За обезледяването на пътните участъци са закупени 200 тона сол. Изготвени са графици за 24-часовите смени на служителите от общинското предприятие „Чистота“.

Отново, както всяка година, приоритет по време на зимното почистване ще бъдат обществените и общински сгради – общинската болница, училищата, полицията, пожарната и др. След това са главните пътни артерии, подходите към града и населените места.

Кметът на Свищов д-р Генчо Генчев апелира към гражданите да почистват редовно тротоарите пред домовете и магазините си, като припомни, че това е ангажимент на жителите в населените места. Той се обърна и към водачите на МПС с молба да паркират единствено на предназначените за тази цел места, за да не пречат на достъпа на снегопочистващата техника, особено в тесните и труднодостъпни улици.

При необходимост от помощ в затруднена зимна обстановка гражданите могат да се свържат с дежурните служители на ОП „Чистота“ и Община Свищов на следните телефони: 0631/6 01 34 – ОП „Чистота“; 0631/6 06 70; 0886/00 33 30 – Община Свищов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *