Обсъждат дистанционното обучение и изпити като „новото нормално“ на уебинар на академичната общност по компютинг

Организатори на форума са Академичната общност по компютинг и академичната фондация „Проф. д-р Минко Русенов“

 

Експерти и академични изследователи ще проведат дискусионен уебинар с фокус върху дизайна на дистанционното обучение. Дискусията ще е точно три месеца след влизане в сила на новата наредба за държавните изисквания за организиране на дистанционна форма на обучение във висшите училища. Организатори на форума са Академичната общност по компютинг и академичната фондация „Проф. д-р Минко Русенов“. Уебинарът ще се проведе в онлайн среда на 1 декември от 15:00 ч. във виртуална зала с адрес https://meet1.uni-ruse.bg/b/wde-g2z-3cj.

Презентации по темата ще направят проф. д-р Ангел Смрикаров от Русенския университет „Ангел Кънчев“ и проф. д-р Андрей Захариев от Стопанската академия в Свищов. И двамата учени са от състава на работната група към Министерството на образованието и науката, разработила наредбата за дистанционно обучение във висшите училища. Модератор на форума е академик Петър Кендеров.

От екипа на проф. Смрикаров ще бъде изнесен основен доклад за дистанционното обучение като „новото нормално“ в актуалната пандемична среда. От страна на проф. Захариев презентацията се планира да е с акцент върху стандартите за качество при подготовката и провеждането на изпити в дистанционна среда.

След двата основни доклада ще бъде проведена открита дискусия, където ще се сподели и положителният опит на водещите в развитието на дистанционното обучение висши училища в страната. Сред поканените на форума представители е и мрежата на Националния център за дистанционно обучение.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *