Мъж оцеля 22 часа в морето край бреговете на Япония

Мъж оцеля 22 часа в морето край южната част на Япония, седнал върху преобърнатата си лодка, предаде Ройтерс. Корабокрушенецът, който е на 69 години, се увил в брезент, за да се предпази от вятъра и водата.
Японската брегова охрана разпространи видеокадри от операцията за изваждането на мъжа. Един от спасителите скача във водата и плува към лодката, а корабокрушенецът стои прегърбен, практически неподвижен, подпрян на руля. Човекът, за когото от бреговата охрана казаха, че е японец, остава почти безмълвен, когато спасителят се изкачва при него по обърнатата лодка. Той прикрепя въже към пострадалия плавателен съд и служителите на бреговата охрана започват да го изтеглят, за да го приближат до техния кораб. Така спасителите успяват да качат на борда корабокрушенеца и своя колега.
Температурата на водата е била почти 23 градуса Целзий, но е духал силен вятър, морето е било бурно, а небето – покрито с дъждовни облаци.
Мъжът, чието име не се съобщава, бил сам на лодката си, работейки по проект за изграждане на пристанище край Якушима, когато тя се преобърнала.
Неговите колеги съобщили за инцидента на бреговата охрана. Мъжът бил открит почти ден по-късно, на около 30 км от Якушима.
От бреговата охрана казаха, че корабокрушенецът е получил лека травма на глезена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.