Събират хранителни продукти за трапезата на бедни хора във Велико Търново

СТАРТИРА ТРАДИЦИОННАТА КАМПАНИЯ „КУПИ И ДАРИ“, КОЯТО Е НАСОЧЕНА КЪМ ПОДПОМАГАНЕ НА СОЦИАЛНО СЛАБИ ХОРА В СТАРАТА СТОЛИЦА, които изпитват затруднения в закупуването на храни за предстоящите коледни празници. Инициативата се организира от Ротаракт клуб – Велико Търново, и ще продължи до 26 декември. Доброволци на неправителствената структура са поставили колички за дарения в 9 магазина в областния град, където всеки може да остави стоки по свой избор.

Благодетелите призовават клиентите да се включат в акцията, като предоставят олио, оцет, брашно, боб, леща, ориз, консерви, захар, макаронени и захарни изделия и други продукти с дълготраен срок на годност, както и почистващи и перилни препарати.

Търговските обекти, в които се реализира кампанията, са „СВА Класико” в кв. „Картала”, кв. „Бузлуджа”, в Мол Велико Търново, до полицията и на ул. „Мармарлийска“, магазини „Стиви” в кв. „Колю Фичето” и кв. „Бузлуджа”, магазини „Хаджирадеви” на ул. „Велики Преслав” и на ул. „Филип Тотю”.

Акцията „Купи и дари“ зарадва 60 семейства миналата Коледа, а събраното количество хранителни продукти бе 1296 килограма.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *