Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Третокласници от ОУ „Бачо Киро“ организират благотворителна акция в помощ на психиатричната клиника в Церова кория

Третокласници от ОУ „Бачо Киро“ организират благотворителна акция в помощ на психиатричната клиника в Церова кория. Идеята се заражда спонтанно след предложение от родител на едно от момиченцата в класа. Целта е да зарадват пациентите и персонала на психиатричната болница, помагайки им със закупуване на нужните към момента консумативи. Малчуганите приемат от сърце идеята и започват да изработват коледни картички, които да подарят на ползвателите на лечебното заведение.

Това не е първата благотворителност, в която се включват дечицата. „Рисували сме и сме творили и за други каузи. Децата са изключително съпричастни и много се радват“, обяснява класният им ръководител Петя Димитрова, която освен учител в начален училищен етап е и базов учител на студенти в специалност „Предучилищна и начална училищна педагогика“ във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Административен съд – Велико Търново, също се включва в акцията със закупуването на рамки, в които ученици от школото ще могат да поставят свои картини, които да бъдат закачени на видни места в здравното заведение. Тематиката им е свързана с посланието „Доброта“, а картичките ще изобразяват настъпващите коледни празници.

До 10 декември 2021 г. всеки, който желае, може да се включи в благородната акция на ОУ „Бачо Киро“, като закупи дълготрайни хранителни продукти, санитарни принадлежности или сладки от магазина, намиращ се на ул. „Филип Тотю“ 13 в старата столица и ги постави в обозначената за инициативата количка. След приключване на акцията събраните средства ще бъдат дарени на болницата.

„Заедно с учениците на 23 декември ще зарадваме лично пациентите и персонала в болницата с набраните от нас консумативи и изработените подаръци. За жалост, предвид пандемичната ситуация не смятам, че ще можем да организираме голям празник, но се надявам да ги зарадваме с няколко стихчета, песнички и пожелания от самите деца“, каза още Петя Димитрова.

Дияна ГАНЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *