Злато и сребро за Горна Оряховица от Балканско по таекуондо

Над 500 състезатели от 10 държави участваха в Балканското първенство по таекуондо, проведено в зала „Поливалента”. В Букурещ страната ни бе представена от 30 състезатели от 5 клуба, които я изведоха в челната тройка на Балканите. За това призово отличие спомогнаха и таекуондистите на клуб „Инвикта” от Горна Оряховица. Водени от треньора Пламен Николаев, четиримата състезатели на местния клуб спечелиха две шампионски и две вицешампионски титли в категориите си.

В клас „А“ при децата в категория до 28 килограма Илиян Песаров с отлична техника спечели финала с 18:7, стана балкански шампион и завоюва приза за най-техничен състезател. Илиян доминира над противниците си през цялото време и спечели всички срещи с огромна точкова разлика. За пореден път доказа, че бойният спорт е в кръвта му и че усилените тренировки, постоянството и дисциплината водят само до победи.

В клас „Б“ титлата на полуострова за втори път стана притежание на Ивайло Йорданов. Той игра при кадетите в категория до 41 кг, където спечели финала с 10:0. Ивайло е вторият състезател на „Инвикта“, който показа колко е важно постоянството и дисциплината.

В същия клас, пак при кадетите, но в категория до 53 кг Пламен Тишков взе сребърен медал, като игра с травма на крака.

При децата в клас „Б“ до 26 килограма участие за клуба взе Катерина Тишкова. Младата перспективна състезателка заяви себе си с изключително добра игра. В полуфиналната среща победи убедително противника си с 18:12, а на финала малшанс я раздели от шампионската титла. С точка разлика – 24:23, Катерина стана вицешампион на Балканите за 2021 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *