Никулденският шаран по магазините – между 5.40 и 9.50 лв. килото

Улова за никулденската трапеза и тази година великотърновци започнаха от рано в магазините. Рибната борса в кв. „Бузлуджа” е пълна с хора, пожелали жив шаран за празника, както повелява традицията. В града той идва от Южна България и макар тук цената от 6,80 лв. за килограм жива риба да е сред най-високите във Велико Търново, редовните клиенти предпочитат този магазин, защото според тях стоката е с доказано качество. „За нас всеки ден е Никулден”, твърдят усмихнатите продавачки на кантара, докато претеглят поредната торбичка. За по-мързеливите, на които не им се чисти риба, там се продават шайби на шаран за 9,50 лв./кг, както и на толстолоб на цена 7,90 лв.

Още в петък предвидливи търновци се заредиха да пазаруват за Никулден в Рибната борса в кв. „Бузлуджа”

Големите вериги също се надпреварват за клиенти с никулденски промоции, като в „Лидл“ изчистеният шаран вървеше за 5,45 лв./кг. В ранните следобедни часове в магазина на веригата на „Пишмана” той вече бе свършил, затова разочаровани купувачи се заканиха да отидат рано на другия ден.

Разнообразието от видове риба навсякъде във Велико Търново е голямо и тъй като традициите не са това, която бяха, всеки купува такава, каквато обича семейството. Дефицит отдавна няма, но трескавото пазаруване си остава.

Дали шаранът ще е пълнен или пържен, или домакинята ще заложи на по-екзотични риби, важното е да бъде почетен празникът и около трапезата да е весело и задружно. И да почерпят имениците! Честит празник на всички!

Ана Райковска

One thought on “Никулденският шаран по магазините – между 5.40 и 9.50 лв. килото

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *