Детската балетна школа “Класика” към НЧ “Надежда” във В. Търново ще представи премиерния си спектакъл “Копелия”

40 деца от балетна школа „Класика“ към НЧ „Надежда“ малко преди коледните празници ще покажат уменията си в балетното изкуство в спектакъла „Копелия“. Това е втори такъв за малките балерини, които направиха истински фурор с „Лешкотрошачката“, която представиха за пръв път пред зрителите в програмата на „Сцена на вековете“ през лятото.

Специално за постановката са подготвени 90 красиви костюма, дело на Надежда Николова, както и прекрасни нови декори и мултимедия. Спектакълът разказва историята на Сванилда, която очаква своя годеж с Франц, но е разтревожена от вида на красиво непознато момиче, което често стои на прозореца на съседна къща и привлича вниманието на нейния любим. Решена да разбере коя е съперницата ѝ, вечерта заедно с приятелките си влизат тайно в къщата. Момичето се оказва механична кукла с човешки размери, която може да се движи. Нейният създател Копелиус замисля чрез магия да вземе душата на Франц, за да превърне Копелия в живо същество, но Сванилда и нейните приятелки успяват да му попречат.

Главната роля на Сванилда и този път е поверена на Магдалена Христова, а за Франц хореографът Марин Удварев е поканил гост премиер-солиста на Старозагорсктаа опера и балет Фиорди Лоха. В ролите на Копелиус и куклата Копелия ще се преобразят Росен Денчев и Василка Велкова.

Спектакълът се осъществява с подкрепата на Община Велико Търново, Силвия Томова – ръководител на Старозагорския балет, читалище “Надежда”, както и на родителите на децата от БШ “Класика”. Входът за събитието е с покани, а зрителите трябва да притежават зелен сертификат.

Дияна Ганева

Сн: Марина Чамуркова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *