Над 400 ученици от региона участваха в конкурс по калиграфия, организиран от кметство Килифарево

Повече от 400 ученици от 22 училища от областта и едно от Разград участваха в конкурса по калиграфия “Изкуството да пишем красиво“, който бе организиран от кметство Килифарево и местното ОУ “Неофит Рилски”. По критериите за правилно, красиво и четливо изписан ръкописен текст, без повтаряне на отделните елементи, верен препис и креативност се оценяваха материалите на децата.
В първа група, където се състезаваха второкласниците, победител стана Виктория Димова от СУ “Вела Благоева” във В. Търново с учител Десислава Дянкова. Нейни подгласници са Сиана Цветанова от същото училище, Виктория Николаева от ОУ “Бачо Киро”, Нелина Станчева от ОУ “Филип Тотю” във Върбовка и Цветан Георгиев от СУ “Бачо Киро” в Павликени.
Във втора група 3-4 клас първо място бе отредено за Атанас Атанасов от ОУ “Св. Климент Охридски”. В трета група 5-7 клас на първо място се класира Борис Иванов от СУ “Емилиян Станев”.

Наградата на кмета на Килифарево се присъди на Карина Генова от ОУ “Неофит Рилски”. Килифаревското ОУ “Неофит Рилски” отличи също Стоян Витанов от ОУ “Бачо Киро” в Павликени, Стефани Николова от СУ “Емилиян Станев” и Наталия Кънева от ОУ “Неофит Рилски” в Килифарево.

Отличието за класен ръководител с най-много участници се присъжда на Милена Маринова-Димитрова от СУ “Бачо Киро” в Павликени. Грамоти и награди получават и учениците от училището, което е партньор на учебното заведение в Килифарево в НП “Иновации в действие” – ОУ “Васил Левски”, с. Тодорово, община Исперих. Предметните награди са осигурени от Европейския информационен център – В. Търново, и Съюза на печатарите в България.

Заради епидемиологичната обстановка в страната тържествена церемония по награждаването нямаше, а грамотите на всички бяха изпратени в учебните заведения и връчени от директори и педагози.

Дияна Ганева

На снимката: директорът на СУ „Вела Благова“ връчва грамотата на победителката в категорията за най-малки – Виктория Димова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.