Даница Влахова получи Академичната награда от 5 хил. евро на Община Велико Търново

Даница Влахова получи Академичната награда на Община Велико Търново, която се връчва в навечерието на студентския празник и е в размер на 5000 евро.

С отличието местната власт всяка година подкрепя изявен абсолвент от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Наградената студентка е завършила обучението си през настоящата година в специалност „Уеб технологии и разработване на софтуер” степен магистър, с успех от семестриалните и държавните изпити пълен отличен 6,00. Има 25 сертификати и грамоти от участия в различни форуми в сферата на математиката и компютърната математика, включително и получени 3 медала. Освен това е член на Комисията по качество във факултет „Математика и информатика“ и като такава е участвала в проведено обучение. Номинацията й бе утвърдена с решение на Общинския съвет и бе връчена на кратка церемония в Ритуалната зала на Общината лично от кмета инж. Даниел Панов и председателя на Общинския съвет Венцислав Спиридонов.

КМЕТЪТ ПРИПОМНИ, ЧЕ ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ВРЪЧВА АКАДЕМИЧНА НАГРАДА ЗА 21-ВА ПОРЕДНА ГОДИНА. „Старата столица дава пример за провеждането на реална образователна политика, в центъра на която са младите хора. Именно те са бъдещето на Велико Търново и на България. Тук, в града на славните Асеневци, ние показваме, че просветата е основен приоритет и образованието е качествено и едно от най-добрите“, каза в словото си Даниел Панов. Той благодари на учредителите на Академичната награда и на хората, оценили нейната значимост през годините.

Даница беше силно развълнувана и благодари на своите преподаватели, семейството си и всички, които са подкрепили кандидатурата й.

„Много съм щастлива от себе си и се гордея, че успях да получа и усвоя всички знания , които съм получила. Все още не съм решила какво ще направя със средствата, но искам да бъдат инвестирани в нещо значимо за мен и околните“, споделя още тя.

Сред официалните гости бяха още зам.-областният управител Габриела Шилкова, началникът на Регионалното управление на образованието Розалия Личева, както и зам.-ректорът на ВТУ проф. Димитър Димитров.

Дияна Ганева

Сн: авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *