Днес ще бъде чувствително по-студено и с валежи, затопляне се очаква от четвъртък

През нощта ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 0 и 2 гр. За В. Търново сутрешна температура около 2.

Във вторник ще е облачно с валежи от дъжд, а в Предбалкана и по високите полета – от сняг. Вечерта и през нощта срещу сряда с паденето на температурите дъждът почти навсякъде ще преминава в сняг. В Предбалкана ще се образува снежна покривка. До обяд ще духа слаб, а следобед умерен вятър от запад. Температурите ще бъдат почти без дневен ход – между 2 и 4 гр. За В. Търново дневната температура ще остане около 2-3. Атмосферното налягане ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде облачно с валежи от сняг. Валежът силно ще влошава видимостта, а по проходите се очакват навявания. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура в планината ще бъде около -1 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 18.2 гр. през 1967 г., а най-ниската измерена минимална температура е -13.8 гр. през 1978 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 35 минути и ще залезе в 16 часа и 43 минути. Фаза на Луната: три дена след новолуние.

В сряда още сутринта валежите ще спират. В късния следобед облаците ще намаляват и през нощта срещу четвъртък временно ще се изясни. Ще духа умерен западен вятър. Вечерта вятърът ще отслабне и ще се преориентира от юг. Минималната температура ще бъде около 0 гр. Максималната температура ще е между 3 и 5.

В четвъртък ще бъде предимно слънчево с временно заоблачаване. След нощното изясняване сутрешните температури ще бъдат ниски – между -2 и -3 гр., а дневните слабо ще се повишат и ще са между 6 и 8.

През нощта срещу петък вятърът от юг ще се засили и ще повиши нощните температури. В петък през деня ще преобладава облачно време и следобед за кратко ще превали дъжд. Вятърът ще е умерен до силен от юг-югоизток. Сутрешните температури ще бъдат между 5 и 7 гр., а дневните между 11 и 13.

В събота ще преобладава облачно време с временно намаление на облачността около обед. Ще духа слаб вятър от югоизток-изток. Температурите ще останат почти без промяна.

В неделя времето ще е облачно, следобед с краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа слаб вятър от южната четвърт. Минималните температури от южния вятър ще се повишат и ще бъдат между 7 и 9 гр., а максималните ще са между 10 и 12.

В понеделник времето ще бъде предимно облачно и почти без валежи. Вятърът ще остане слаб, а температурите слабо ще се понижат.

Над западните и централни части на Стара планина в сряда до обед ще преобладава облачно време, а следобед слънцето ще се показва. Ще духа умерен до силен вятър от запад. През нощта вятърът ще се преориентира от юг. Температурите във височина чувствително ще се понижат. Максималната температура на 1200 м ще бъде около -3 гр., а на 2000 м ще е около -10. В четвъртък ще преобладава слънчево време. Ще духа силен вятър от юг. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 2 гр., а на 2000 м ще е около -1. В петък ще преобладава облачно време. Вятърът ще отслабне, но ще остане с южна компонента. Температурите ще останат без съществена промяна. От събота до края на периода над планините ще преобладава облачно време. В неделя следобед ще има краткотрайни валежи от дъжд, а над 1600 м – от сняг. Вятърът ще е умерен от юг. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 6 гр., а на 2000 м – около 0.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *