Пак търсят изпълнител за ремонта на ПМГ „Васил Друмев”, сроковете накъсяват

Десет местни топ фирми поканени да се включат

Община Велико Търново за втори път ще търси фирма изпълнител на ремонта за 1,36 млн. лева на Природо-математическата гимназия в старата столица. След като първата обществена поръчка, обявена през юли, бе прекратена заради пропуски в подадените оферти, този път общинската администрация е решила да заложи на процедурата договаряне без предварително обявление. Промени в начина на разглеждане на офертите и в условията към участниците няма, единствената разлика е, че офертите се отварят заедно с цените, след което се преговаря по условията в договора. Осигурено е широко участие, като на 2 декември са поканени 10 фирми с богат опит в областта на строителството. Сред тях са: ЕТ „Гаранстрой – Ганчо Грозев”, „Стима” ООД, „Мистрал 7” ООД, „Емил строй” ООД, „Стройконтрол инвест” ЕООД, „БКС – Горна Оряховица” АД, ЕТ „Пролет – Йордан Йорданов”, „Металстрой Стоянов и Георгиев” ООД, „Жилстрой – 96” ООД и „Водстрой – ВТ” АД. Срокът за подаване на офертите от тяхна страна е 4 януари 2022 г.

„Мисля, че срокът е достатъчен, за да могат фирмите да се подготвят. Ще се работи много бързо и се надяваме комисията да приключи с избор на изпълнител, а не както в предходната процедура, когато нямаше нито една оферта, която да отговаря на условията. Ако това все пак се случи, трябва отново да минем на открита процедура”, коментира директорът на дирекция „Обществени поръчки” Надя Петрова. Гаранция обаче няма, Общината има горчивия опит от избора на изпълнител за кръговото под Летния театър.

Ако бъде избран изпълнител и сключен договор с него, минималният срок за извършване на строителните дейности е 120 дни, а максималният – 180. Така или иначе ремонтът на ПМГ „Васил Друмев” трябва да приключи най-късно до края на 2022 г., иначе общината губи средствата за него. Да припомним, че парите в размер на 1 365 800 лв. са отпуснати по Програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища на МОН.

Реконструкцията на сградата на ПМГ „Васил Друмев” се налага, за да може да се премине на едносменен режим на обучение. За целта трябват 25 класни стаи – по една за всяка паралелка, колкото ще бъдат те от следващата учебна година. Предвиждат се още компютърни кабинети, нов физкултурен салон и увеличаване на санитарните помещения.

Ана Райковска

One thought on “Пак търсят изпълнител за ремонта на ПМГ „Васил Друмев”, сроковете накъсяват

  • 07.12.2021 в 18:12
    Permalink

    Колко пъти я “ремонтират“ и все не е рамонтирана Защотоп е елитнно уъчилище с традиций и таамм може да се предлага, ремонт, са да се краде.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *