„Театрални мигове от вечността 1869 – 2021 година” подготвя за двата юбилея на МДТ актьорът Иван Митев

Нова книга за историята на великотърновския театър подготвя летописецът му актьорът Иван Митев. Тя ще носи името „Театрални мигове от вечността 1869 – 2021 година”. Следващата година е важна за МДТ „Константин Кисимов”. Тогава се навършват 70 години драматичен театър и 50 години музикален театър. Новата книга ще бъде трета поред след „Театърът, наречен Надежда” и „Театърът, наречен Кисимов” с период от време от 1869 до днес. През 2022 година се навършват и 125 години от рождението на Константин Кисимов и 120 години на Димитър Панов.

Третото книжно издание ще бъде готово през януари 2022 г. То ще бъде своеобразен вид енциклопедия. Ще се състои от над 600 страници. В нея ще е поместена информация за всички актьори, режисьори, сценографи, работили във Велико Търново от 1869 година до днес. Това са между 400 – 500 души.

Летописецът на великотърновския театър е намерил биографиите на всички, дори и на актьори, играли само година. Обхванати са и всички премиери на културната институция. Всички нейни директори също намират място в книгата с формат А4. Отделно ще има раздел за техническите служби и администрацията. Всички сценични работници, осветители, тоноператори и др. са издирени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *