Култура

Великотърновският театър подготвя своя коледен галаконцерт „Снежни цветя“

Музикално-драматичен театър “Константин Кисимов” подготвя традиционния си коледен концерт. Той ще е на 21 декември от 19,00 ч. в Голяма зала и е озаглавен “Снежни цветя”. В програмата са включени едни от най-известните Щраусови увертюри, валсове, полки, маршове, чардаши, както и обичани оперни, оперетни арии и дуети от любими класически автори; популярни песни, канцонети и коледни песни от български и чужди композитори, в изпълнение на солистите, оркестъра и хора на МДТ.

Диригент е Георги Патриков, сценарий и режисура – Стефан Методиев, художник – Лидия Къркеланова, хормайстор – Яница Първанова, концертмайстор – Милена Байнова. Водещи ще са Полина Петкова и Цветелин Илчев.

Концертът е с участието на солистите Миряна Калушкова, Теодора Петрова, Михаил Михайлов, Иво Йорданов, Цветомира Пенчева, Пламен Долапчиев, Момчил Караиванов, Цветелин Илчев, Гергана Стоянова, оркестър и хор на МДТ „К. Кисимов“, със специалното участие на ДВГ „Пеещи камбанки“ при Младежки дом с ръководител Владимир Габров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *