Горещи новиниТемида

Изправят на съд бизнес дама за злоупотреба със 195 580 лева от еврофондове

Средствата били отпуснати преди 6 години за изграждане на къща за гости в Еленския Балкан

Изправят на съд бизнес дама за злоупотреба със 195 580 лева от еврофондове. Средствата били отпуснати преди 6 години за изграждане на къща за гости в Еленския Балкан. Делото е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Велико Търново и е насрочено за 13 декември в Окръжния съд в старата столица.
Подсъдимата Миглена Т. – А. ще отговаря за „игри“ с европейски средства. Тя е обвинена в това, че за времето от 29 май до 15 септември 2015 г. в еленското село Каменари като пълномощник на търговско дружество „Н. Б.“ ЕООД,  и лице, което осъществява фактически дейност и функции по управление на дружеството, използвала не по предназначение получени финансови средства в размер на 195 580 лв. от фондове, предоставени от Европейския съюз на българската държава. Сумата била отпусната чрез Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони, представляващи безвъзмездна финансова помощ по мярка 311-„Разнообразяване към неземеделски дейности“ от „Програма за развитие на селските райони“ през периода 2007-2013 г. Парите са дадени съгласно сключен договор с Държавен фонд „Земеделие“ като били преведени на 29 май 2015 г. по банкова сметка, за изграждането на къща за гости в Каменари.

Веселина АНГЕЛОВА

One thought on “Изправят на съд бизнес дама за злоупотреба със 195 580 лева от еврофондове

  • Ха-ха….. Само тази ли? Има доста дълъг списък от нарушители, които трябваше да връщат милиони! Какво стана? Еленско, Златаришко…..

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *