Горна ОряховицаТемида

Окончателно: 15 години затвор за клошар, убил авер с юмруци и ритници

Жертвата издъхнала след нанесени множество травми по главата, корема, гръдния кош и крайниците

 

Зверството е извършено в изоставени сгради на предприятието „Тих труд” в Горна Оряховица.

Петнадесет години затвор при първоначален строг режим е окончателната присъда, която ще изтърпи клошар от Горна Оряховица за убийство на свой авер. Наказанието за извършителя на зверството бе постановено през октомври миналата година от Окръжния съд във Велико Търново по обвинение на Окръжната прокуратура в старата столица. Делото бе разгледано на три съдебни инстанции. Първоначалната присъда бе потвърдена от Апелативния съд във Велико Търново, а само преди два дни и от Върховен касационен съд.

Темида призна Ангел Х. за виновен за убийството на Дончо Й. от град Левски. Кървавата драма се разиграла в края на април 2019 г. в изоставените сгради на предприятието „Тих труд” в Горна Оряховица. Вторият подсъдим – Даниел Д. от Горна Оряховица, не дочака присъда и почина в затворническа болница миналата година.

Тримата бездомници обитавали изоставената сграда на ул. „Отец Паисий”. При скандал след лют запой скитниците Ангел и Даниел пребили с юмруци и ритници Дончо до смърт. Тялото бе открито няколко дни по-късно, но извършителите бързо бяха заловени. При разследването бе установено, че на жертвата са нанесени множество удари по главата и тялото, с което садистите му причинили несъвместима с живота открита черепно-мозъчна травма.

„Убийството е извършено по особено мъчителен начин с оглед броя и вида на уврежданията и с особена жестокост, изразяваща се в причиняването на множество травми в областта на гръдния кош, корема и крайниците на Дончо Й. Потърпевшият е изпитвал мъчителна болка”, бе заключението на съдебно-медицинската експертиза, която бе разгледана в хода на съдебния процес.
Веселина АНГЕЛОВА

Снимка архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *