Асове на борбата гостуваха в Горна Оряховица, похвалиха спортната база

Олимпийски, световни и европейски шампиони по борба гостуваха в Община Горна Оряховица. Те бяха посрещнати в Гербовата зала от кмета инж. Добромир Добрев. Поводът за гостуването им бе Международният турнир по борба „Никола Петров“, който се проведе в едноименната спортна зала. В състезанието взеха участие над 150 състезатели от близо 30 клуба от страната и чужбина. За да наблюдават младите борци, в Горна Оряховица пристигнаха Валентин Райчев – генерален секретар на Българска федерация по борба, олимпийски шампион от Москва 1980 г., Нено Ненчев – сребърен медалист от Европейското първенство през 1988 г., треньор на ЦСКА и на националния отбор по борба, Явор Янакиев – световен шампион от Баку през 2007 г. и бронзов медалист от Олимпиадата в Пекин 2008 г., Иво Ангелов – европейски и световен шампион през 2013 г., обявен през същата година за най-добър борец, Александър Костадинов – европейски шампион през 2014 г. Елина Васева – носителка на три медала от европейски първенства, седма на олимпиадата Пекин 2008 и многократна шампионка на България. На срещата присъстваха още заместник-кметът Стефчо Алипиев, инж. Петя Богданова – директор на Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“, председателят на клуба по борба „Локомотив“ Цветан Зеленков, както и представители на Горнооряховския младежки парламент, с чието партньорство Общината работи през годината при реализиране на спортните мероприятия.

„Щастлив съм да ви посрещна в Горна Оряховица, особено в годината, в която сме Европейски град на спорта. Направихме много състезания и турнири и изпълнихме със съдържание таза титла. За пореден път доказахме, че Горна Оряховица може да е малък, но е много спортен град“, обърна се към гостите инж. Добромир Добрев. Градоначалникът разказа каква спортна дейност се развива в клубовете, както и за спортната база. Гордеем се с постиженията на нашите състезатели. Спортът винаги е бил и ще продължава да бъде приоритет на общинското ръководство, сподели градоначалникът.

Гостите дадоха отлична оценка на спортната база и условията, в които тренират състезателите. Много са малко кметовете, които имат такова отношение към спорта. Неслучайно и горнооряховската школа по борба е една от водещите в страната. Работете все така, а децата ще ви се отблагодарят с медали, пожелаха гостите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.