Проф. Костадин Ангелов: „ГЕРБ – СДС поиска зелен сертификат в парламента, „Промяната“ отхвърли равенството между граждани и депутати“

Мнозинството в Народното събрание отхвърли предложението на парламентарната група на ГЕРБ – СДС да се изисква зелен сертификат за депутатите в Народното събрание. Великотърновският народен представител от ГЕРБ и бивш здравен министър проф. Костадин Ангелов разкритикува решението, което слага черта на равенството между граждани и народни представители.

„ПП са против правилата, които важат за всички останали българи. БСП се изнизаха от залата, за да не гласуват. ДБ показаха „твърда“ и ясна позиция. ИТН и „Възраждане“ са ясни“, коментира проф. Ангелов. Той припомни, че зеленият сертификат е въведен за голяма група български граждани, включително и за децата, които ходят на училище.

Костадин Ангелов оцени като срам и позор политизирането на зеления сертификат в Народното събрание. Той припомни, че ролята му е една-единствена – да гарантира, че притежателите му не посягат върху здравето и живота на хората, с които контактуват. Защото именно правото на живот е най-висшето, гарантирано в Конституцията, а посегателството върху него се наказва като най-тежко престъпление, посочи Ангелов.

„В Канада изискването за влизане в парламента е пълен ваксинационен цикъл. Същите правила важат и в Харвард. Ние не сме богоизбрани и богопомазани, а равни с българските граждани. Затова още преди няколко дни призовах партията на промяната да дадем ясен знак от тази трибуна към българските граждани. Предложението за зелен сертификат в Народното събрание на България обаче не бе прието“, завърши Костадин Ангелов.

One thought on “Проф. Костадин Ангелов: „ГЕРБ – СДС поиска зелен сертификат в парламента, „Промяната“ отхвърли равенството между граждани и депутати“

  • 13.12.2021 в 14:12
    Permalink

    Смятам, че новото правителство, трябва да бъде подкрепено и оставено да направи това, което намери за добре. Дайте шанс на различното, на новато стига сте пророкували. Когато има резултати тогава коментирайте. Стига с тази завист и омраза.
    Те са като бебе, което прохожда, не може непрекъснато да му се казва, че бърка, защото никога няма да проходи . Дайте шанс.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.