Смяната на канализацията край Съдебната палата променя градския транспорт във В. Търново

До 10 януари е затворена за движение улица „Васил Левски“ в участъка на кръстовището от съда до Уникредит Булбанк. Сменя се канализацията, а с полагането на новия колектор целта е решаване на проблемите с наводняването на улицата при проливни дъждове.

Заради изграждането на колектора автобусите от градския транспорт не преминават по улица „Васил Левски“ и не спират на спирките пред Община В. Търново и МДТ „Константин Кисимов“. Въведени са следните обходни маршрути за градския транспорт:

  • Линии с номера 1, 2, 3, 4, 5, 9, 13 и 70:

  • в посока от Съдебната палата към Летния театър и крайните спирки автобусите се движат по улици „Бачо Киро“, „Седми юли“ и към Южен пътен възел.

Основна спирка в центъра на града е „Пазара“.

  • в посока към Съдебната палата автобусите се движат по улици „Седми юли“ и „Бачо Киро“. Основна спирка за централната част е „Съдебна палата“. За линия N 5 се създава временна спирка на ул. „Христо Ботев“ N 3 – под паметника „Майка България“.

  • линии с номера 10, 20, 40, 50 и 110:

  • в посока от Съдебната палата към Стария град автобусите се движат по улици „Бачо Киро“, „Седми юли“ и „Христо Ботев“.

Основна спирка в центъра на града е „Пазара“.

Създава се следната временна спирка – на улица „Христо Ботев“ N 3 – до бившето кино „Полтава“.

  • В посока от Стария град към Съдебната палата автобусите се движат по улици „Христо Ботев“, „Седми юли“ и „Бачо Киро“. Създава се временна спирка на ул. „Христо Ботев“ N 3 – под паметника „Майка България“. Следващата спирка в централната част на града е „Съдебна палата“.

За леки автомобили обходният маршрут в посока от Съдебна палата към Стария град е по улици „Бачо Киро“, „Седми юли“ и „Христо Ботев“, а обратно – по улици „Христо Ботев“, „Марно поле“, „Цар Самуил“ и „Бачо Киро“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.