Продължават облачните и студени дни с чести валежи от дъжд и сняг

През нощта ще бъде облачно с валежи отначало от дъжд и постепенно в районите в близост до Предбалкана ще преминава в сняг. В останалите райони валежът ще остане от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Минималната температура ще бъде между 0 и 2 гр. За В. Търново минимална температура около 0.

Във вторник времето ще остане облачно и ще продължи да вали в Предбалкана сняг, а в останалите райони – дъжд. Валежът силно ще влошава видимостта. Следобед валежите ще спират. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Температурата през деня ще остане почти без промяна. За В. Търново максимална температура около 1 гр. Атмосферното налягане още малко ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина ще остане облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще остане около -2 гр., а на 2000 м ще бъде около -6.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 21.0 гр. през 1957 г., а най-ниската измерена минимална температура е -6 гр. през 1977 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 41 минути и ще залезе в 16 часа и 43 минути. Фаза на Луната: четири дена преди пълнолуние.

В сряда валежи не се очакват, но времето ще остане предимно облачно. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Минималната температура ще бъде около 0 гр. През деня температурите ще се повишат само с 2-3 градуса и максималната температура ще е между 2 и 4.

В четвъртък и петък времето ще бъде облачно със слаби превалявания от дъжд, а в Предбалкана – от сняг. Ще духа слаб вятър от запад. Минималните температури ще бъдат около и малко под 0, а максималните ще са между 2 и 4 гр.

От събота до края на периода облачността ще е разкъсана. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад-север. Температурите ще се понижат и минималните ще бъдат между -3 и -1 гр., а максималните между 1 и 3.

Над западните и централни части на Стара планина в сряда ще преобладава облачно време с временни разкъсвания на облачността. Ще духа умерен вятър от запад. Максималната температура ще остане без съществена промяна.

В четвъртък и петък над западните части облачността ще е разкъсана, а в централните ще бъде предимно облачно и там ще превалява сняг. Ще духа в четвъртък умерен вятър от север, а в петък силен до бурен от северозапад. Максималната температура на 1200 м ще остане около -2 гр., а на 2000 м ще бъде около -10.

В събота и неделя ще преобладава облачно време с превалявания от сняг. Ще духа силен вятър от северозапад. Температурите ще се понижават и максималната на 1200 м ще достигне до -5 гр., а на 2000 м – до -15.

В понеделник облачността ще е разкъсана. Вятърът ще се усили и ще бъде бурен от западната четвърт. Температурите слабо ще се повишат.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.