Горещи новиниСпорт

295 хил. долара даде БФС за новия стадион във В. Търново, ще е готов до лятото на 2022-ра

Естественият терен ще е с размери 100 на 64 м, разположен е на мястото на бившата ледена пързалка

 

ЗА НОВИЯ ТРЕНИРОВЪЧЕН СТАДИОН ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ФИФА И БФС СА ОСИГУРИЛИ 295 ХИЛ. ДОЛАРА. Теренът, който ще се разположи в посока изток – запад, се изгражда на мястото на бившата ледена пързалка, точно до Спортен комплекс „Ивайло“. Инвестицията е изцяло на родната футболна централа, като впоследствие Община Велико Търново ще изгради и прилежаща инфраструктура. Уведомително писмо за осигурените пари вече е депозирано в Община Велико Търново. Изпълнител на обекта, който трябва да е готов до лятото на 2022 г., е софийска компания, специализирана в изграждането на спортни съоръжения, включително и на кампа на футболния ни съюз в Бояна.

НОВИЯТ ЕСТЕСТВЕН ТРЕНИРОВЪЧЕН ТЕРЕН ЩЕ БЪДЕ ЗАТРЕВЕН В РАННАТА ПРОЛЕТ. Той ще е с площ от близо 8 хил. кв. метра и размери, ориентирани като при основния терен на „Ивайло“ – 100 на 64 метра. В момента е направена единствено подпорната му стена от северозапад, на която се измества и съществуващият трафопост. Друга подпорна стена е предвидена и откъм ул. „Йоновка“, където се оформя и малък паркинг. От кметството пък инвестират в улица и допълнителни паркоместа в северната част на тренировъчния терен. Община В. Търново вече се погрижи да изчисти от отломки целия участък, като демонтира и останките от ледената пързалка и бетоновото й корито. Това е вторият опит за изграждане на тренировъчния терен към „Ивайло“. Първият проект предвиждаше огромен подземен паркинг с търговски обекти, върху които да се направи стадион, но инвеститорът – плевенската фирма „Хоризонт“, се отказа, а кметството задържа депозита й от над 200 хил. лв.

Стилян НАЙДЕНОВ

3 thoughts on “295 хил. долара даде БФС за новия стадион във В. Търново, ще е готов до лятото на 2022-ра

  • 100м на 64м, т.е. два басейна един до друг? Като не направихте басейн, да бяхте направили парк. Иначе, много хубаво изглежда на плана! Няма да е зле и още едно по-малко, отляво или отдясно, още едно на север и едно на юг, и после едно отгоре и едно отдолу, много хубава композиция, браво, браво на строителите на съвремнно Търново. Много се радвам, че са намерили финансиране за това така належащо строителство, след като поне, слава богу, са се отрказали да го застрояват с жилища. Т.е. вместо блок до блок, да е стадион до стадион. За тази милост трябва да им се благодари. И да си знаете: в този град живеем и хора с вкус, и искаме поне малко да си запази славата на уникален, или, в най-лошия случай, да се доближи до градовете, в които обичате да се мятката през ваканциите си. За това нали си има архитекти, не само да премятат хартийки, и да казват, че всички документи са изрядни, и няма как да спрат строежа. Струва ми се, че тук се обслужват частни, а не обществени интереси. Първо, защо да се масовизира футболът, а не, например, друг спорт? Второ, нека се даде обосновано и аргументирано становище, защо да е игрище, а не парк, или нещо друго. И, най-вече – допитване до всички. Винаги има дофинансиране и от общината, нали, защо тогава ни карате да плащаме за нещо, което не сме пожелали?

    Отговор
  • Етър какво е? Как ще чакаме любимият отбор да гони първо място в А груба, без развитието на детско-юношеският…!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *