В СУ „Максим Райкович“ – Лясковец, създадоха стая за деца със специални потребности

По проект на платформа АГОРА (Активни граждански общности за развитие и алтернатива) в СУ „Максим Райкович“ в Лясковец създадоха кабинет за деца със специфични нужди. Той ще спомогне за по-доброто им адаптиране в училищната среда.

Идеята за създаването на кабинета възниква преди повече от година, когато в школото броят на учениците със специални образователни потребности нараства. Закупено е оборудване и обзавеждане, което да създаде по-добра среда за децата. Със заниманията в новата зала малчуганите ще развиват сензорни и тактилни възприятия – усещания, изпитани чрез докосване. Уроците, които ще се провеждат там, ще бъдат полезни и за подобряване на опорно-двигателната им система, убедени са училищният психолог, логопедът, ресурсните учители на децата, които непрекъснато работят с тях.

„Създаването на това помещение ни приобщи към каузата да работим заедно за всяко дете, създаде и добра предпоставка за адаптирането и приемането на ученици от аутистичния спектър“, сподели координаторът на проекта и старши учител начален етап на основното образование Марияна Бъчварова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.