Времето

Очакват ни типични зимни температури, чести превалявания от сняг, повече слънце ще има в сряда и четвъртък

През нощта ще бъде предимно облачно и до полунощ все още ще превалява сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималната температура ще бъде около 0. За В. Търново минимална температура около 0.

В петък ще преобладава облачно време с временно разкъсване на облачността. В късния следобед се очаква да превали дъжд, на места примесен със сняг, а вечерта и през нощта срещу събота – сняг. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура ще е между 3 и 5 гр. За В. Търново максимална температура около 5. Атмосферното налягане ще се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина облачността ще е предимно значителна и вечерта ще завали сняг. Ще духа силен вятър от северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 0 гр., а на 2000 м ще е около -6.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 23.9 гр. през 1989 г., а най-ниската измерена минимална температура е -16.2 през 1997 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 43 минути и ще залезе в 16 часа и 44 минути.

Фаза на Луната: един ден преди пълнолуние.

В събота ще преобладава облачно време. С прекъсване ще има валежи, предимно от сняг. Ще духа умерен вятър от север. Минималната температура ще бъде около 0 гр., а максималната – между 2 и 4.

В неделя облачността ще е разкъсана. Ще духа умерен вятър от запад. Температурите ще се понижат и минималните ще бъдат между -3 и -1 гр., а максималните между 1 и 3.

В понеделник през деня времето ще бъде предимно облачно с превалявания от сняг. Вечерта облаците ще намалеят и валежи не се очакват. Ще духа умерен вятър от запад. Температурите ще бъдат почти без дневен ход – между 2 и 4 гр.

Във вторник облачността ще е променлива с доста слънчеви часове. Ще продължи да духа умерен вятър от запад. Температурите ще се понижат и минималните ще бъдат чежду -3 и -1 гр., а максималните ще са малко над 0.

В сряда и четвъртък ще преобладава слънчево време. Вятърът ще намалее и ще бъде слаб с южна компонента. Температурите ще останат ниски. Минималните ще бъдат между -4 и -6 гр., а максималните ще останат около и малко над 0.

Над западните и централни части на Стара планина в събота облачността ще остане предимно значителна с валежи от сняг. Ще духа силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около -3 гр., а на 2000 м ще е около -10. В неделя и понеделник над планините ще има разкъсана облачност и в централните части ще превалява сняг. Ще духа силен вятър от западната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 2-3 гр., а на 2000 м ще е около -9. Във вторник ще има променлива облачност. Ще духа умерен вятър от северозапад. Температурите още малко ще се понижат и максималната на 1200 м ще бъде около -6, а на 2000 м – около -16 гр. В сряда и четвъртък ще преобладава слънчево време. Вятърът ще остане умерен, но ще бъде от югозапад. Температурите ще се повишават.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *