Общество

Зонта клуб В. Търново организира фотоконкурс, посветен на жените

ДАМИТЕ ОТ ЗОНТА КЛУБ ОБЯВИХА ЛЮБИТЕЛСКИ ФОТОКОНКУРС ПОД МОТОТО „ЖЕНИТЕ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО“. Надпреварата има мисия да представи красотата и очарованието на представителките на нежния пол в различни възрасти по време на тяхното ежедневие и работа. Инициативата насърчава и интереса на хората към фотографията, давайки им възможност сами да изберат сюжета на снимките.

Право на участие имат всички непрофесионални фотографи без възрастово ограничение. Изображенията могат да бъдат цветни или черно-бели. Снимките трябва да са във формат JPEG, размер не по-малко от 30 х 40 см. и резолюция 300 dpi. Всеки може да участва с до пет броя фотографии.

Снимките трябва да бъдат придружени с пояснения относно името на фотографа, уточнения за уловеното от обектива лице и по желание – наименование на изображението.

Снимките се изпращат до 15 февруари 2022 г. по електронен път на e-mail: zonta_konkurs@mail.bg.

Отговорната задача да изберат най-добрите участници е поверена на специално жури, включващо представители на Зонта клуб Велико Търново и един професионален фотограф, което ще присъди 3 награди. Победителят ще получи 150 лв., подгласникът му – 100 лв., а избраният на трето място ще бъде поощрен с 50 лв.

Селектираните от журито снимки ще бъдат публикувани във Фейсбук страницата на организацията, като фотографията, събрала най-много харесвания, ще бъде отличена със специална награда.

Най-сполучливите изображения ще бъдат представени в обществото чрез изложба за 8 март.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *