Бивш кмет на Харманли става шеф на „ВиК Йовковци“

Атанас Стоев – бивш директор на ВиК Хасково, сменя излезлия в пенсия Димитър Владов

 

Атанас Бързев Стоев е спечелил конкурса за управител на „ВиК Йовковци“, разбра в. „Борба“. Неговото име вече е известно на ВиК асоциацията във Велико Търново, а за резултатите от процедурата са уведомени и всички акционери. В момента тече срокът за обжалване, затова и не е официално посочен на страницата на МРРБ.

Изслушването на 10-те явили се в процедурата за управител на „ВиК Йовковци“ мина още на 2 декември, но явно никой от четиримата представители на местното ВиК, които се явиха, не са се понравили на комисията. Така начело на дружеството, което всекидневно е на прицел на гражданите на старата столица, застава един напълно непознат за региона ни.

Атанас Стоев обаче е с голям опит както във ВиК сектора, така и в политиката. В годините 2006 – 2010 и 2013 – 2015 е бил управител на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Хасково. Скоро след демократичните промени той е и кмет на Харманли, в периода 1995 – 1999 г. През 2004 г. е избран за изпълнителен директор на „ЗММ Любимец“ АД като представител на „Булвеста холдинг“.

В мандата 2015 – 2019 г. е общински съветник в Харманли, представящ коалиция „Алтернатива Днес“ в Общинския съвет. През миналата година е избран и за съдебен заседател в РС Харманли.

По неофициална информация Атанас Стоев е близък до президента Румен Радев.

Ако Атанас Стоев бъде утвърден за управител на „ВиК Йовковци“ от регионалното министерство, пред него стоят много предизвикателства. На първо място е амортизираната ВиК мрежа, трябва да се вземе и решение за участието ни в държавния ВиК холдинг, в който членуват 21 дружества, но великотърновското дружество не е сред тях.

Тепърва ще става ясна и концепцията му за развитието на „ВиК Йовковци“, с която Атанас Стоев да спечели доверието на местните жители.

Ана РАЙКОВСКА

2 thoughts on “Бивш кмет на Харманли става шеф на „ВиК Йовковци“

 • 20.12.2021 в 17:38
  Permalink

  По неофициална информация Атанас Стоев е близък до президента Румен Радев…………… Хайде, шурея на баджанака…….

  Отговор
 • 20.12.2021 в 18:53
  Permalink

  А дано нещо добро да направи, местните некадърници ги видяхме, през ден без вода.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.