Как да се отървем от скритата захар в тялото ни

Захарта е сред най-вредните съставки за човешкия организъм. Тя присъства в почти всяка храна и е трудно да я ограничим. Прекомерната употреба на захар отключва диабет от тип 2, който е и предпоставка за затлъстяване. С течение на времето захарта се трупа в нашия организъм. Това може да доведе до сериозни здравословни проблеми като бъбречни кризи, инсулт, инфаркт и други.

Трябва да опитаме да се отървем от скритата захар в тялото, за да се предпазим от заболяванията. Като средство за борба с нея се използва инсулинът. Той усвоява захарта и я изпраща към черния дроб, който превръща захарта в мазнини. Точно затова се получава и покачването на килограми. Захарта се разпределя в отделните части на тялото и се освобождава в кръвта. Когато се използва по-голяма доза инсулин, захарта се зарежда в тялото.

След приблизително 15 години вътрешните органи започват да гният, тялото се разлага. Това идват и горе споменатите заболявания заради съдържанието на захар в тъканите.

Когато изследвате кръвта си обаче, ще видите колко е чиста. Това е така, понеже инсулинът прикрива реалния проблем с излишната захар. Тоест я маскира и тя става невидима. Излишната захар в организма може да се сравни с отпадъците, които изхвърляме у дома. Вместо да го правите, вие го подреждате в определен шкаф, после, когато се напълни, преминавате в шкафове из цялата къща и виждате колко чиста остава кухнята, но от всяко друго място се носи неприятна миризма на отпадъци.

За да се отървете от захарта в организма, трябва да изгорите захарта и да спазвате хранителен режим с ниско въглехидратно съдържание. За целта е подходящ т.нар. фастинг, съчетан с физическа активност и тренировки. Благодарение на комбинирането на правилно хранене с упражнения хората могат да контролират своя диабет и затлъстяване, обръщайки тотално ефекта и борейки се с болестта. Оказва се, че тайната е в изгарянето на захарта в организма.

Източник: струма.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.