Какво НИКОГА не се яде на първия ден от Новата Година

Нова година е онзи ден, в който хората мечтаят по-силно от всякога. Те са с нагласата, че им предстои един нов, много по-красив и продуктивен период. Празнуването на Новата година от край време е обвързано с редица суеверия. Те и до днес вълнуват не малка част от хората по света. Повечето от тези суеверия биват свързани с нещата, които не е желателно да правим, ако искаме желанията ни да се сбъднат.

Едно от нещата, които в никакъв случай не е желателно да правим, е да не забравяме да поздравим най-близките си хора за настъпването на новата година. Счита се, че ако пропуснем да им звъннем, през следващата година те ще напуснат живота ни. Днес обаче ще ви споделим нещо много любопитно, което навярно малцина знаят.

През първия ден от Новата година не бива да се консумира една конкретна храна и това е пилешкото месо. Причината е, че в миналото тези животни били смятани за нечисти.

Поверието гласи, че ако се консумира пилешко месо през първия ден от новата година, ще внесем в дома си мръсотия, която няма да можем да почистим през следващите месеци.

Наред с това, съществува вярване, че хората, които консумират тази храна, ще бъдат бедни през новата година. Дали ще изберете да похапвате блюдо, в което присъства пилешко месо или не, е изцяло въпрос на личен избор. По-важно е да не се разделяте с доброто си настроение през новогодишната нощ, защото това ще предопредели цялата ви година. Носете най-широките си усмивки и се забавлявайте искрено и от сърце!

Източник: струма.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.