59 родени в чужбина деца са вписани в регистъра, над 240 погребения и 60 брака за година

РЕКОРДЕН БРОЙ РОДЕНИ В ЧУЖБИНА ДЕЦА СА ВПИСАНИ В ЕСГРАОН (Единната система за гражданска регистрация и административно обслужване на населението) в община Полски Тръмбеш до средата на декември. Издадените пресъставени актове за раждане са 59, като за м.г. са били 31.

Най-много са от Федерална Република Германия – 24 деца, от Австрия – едно, две от Великобритания, три деца от Чешка република, две от Испания, 12 са децата от Нидерландия, четири от Франция, по едно от Япония, Кипър, Италия, Северна Македония и Гърция. Три деца са получили ЕГН от Украйна и Руската федерация. Съгласно закона за гражданската регистрация тези актове са на деца, на които поне единият родител е български гражданин и има постоянен адрес на територията на общината, обяснява началникът на ЕСГРАОН Дарина Ангелова.

СПОРЕД СТАТИСТИКАТА ПОЧИНАЛИТЕ В ОБЩИНАТА СА НАД 240, като погребенията са най-много в Полски Тръмбеш – 56. Следва Петко Каравелово с 20 починали и Раданово и Страхилово с по 19 издадени акта за смърт. В Климентово и Масларево тъжните ритуали са били по 16, в Полски Сеновец 17, в Обединение 13, в Орловец 8, във Вързулица и Каранци са починали по четирима, в Иванча и Куцина по 13 и в Стефан Стамболово трима души. В тази черна хроника има доста покосени от Ковид-19, сред които и цели семейства.

НА ТОЗИ ФОН СКЛЮЧЕНИТЕ БРАКОВЕ В ОБЩИНАТА СА 60 до средата на декември. В Полски Тръмбеш браковете са 47, в Орловец – 3, в Куцина и Обединение има по 3 акта за граждански брак, в Страхилово – един. В останалите населени места на територията на общината няма сключени граждански бракове. Вдигането на сватби тази година е рядко явление на територията на общината, някои от сключилите брак са предпочели да направят сватбено тържество в Арбанаси, като все пак има и сватби в един от ресторантите на Полски Тръмбеш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *