Водещи новиниПриложение Полски Тръмбеш

Вече 10 г. Веселин Маринов изнася коледни спектакли на открито

Певецът напълни площада в П. Тръмбеш, но от месеци няма сили да стъпи в родния си дом, защото е празен

 

ВЕСЕЛИН МАРИНОВ НАПЪЛНИ ПЛОЩАДА В ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ на 15 декември вечерта и изпя десетина коледни песни на безплатния концерт на открито. С него на коледното му турне бе неговият балет и екипът му въпреки новината, че хората му вече са без трудови договори заради липсата на достатъчно концерти заради ковид кризата. Той им плаща хонорари за пътуванията с него и се надява да дойдат по-добри времена и нещата да се върнат на мястото си, но цената за това вероятно ще бъде огромна, споделя певецът.

Оказа се, че Веско изнася коледни концерти на открито вече 10 години, а идеята му била подсказана съвсем случайно по време на шоу на коледния базар в парк „Марно поле” в старата столица. След това коледното турне се превърнало в традиция и спектакъл и тази година освен в Полски Тръмбеш любимецът на много българи радва с изпълненията си на открито Бяла, Плевен, Долни Дъбник, като турнето всъщност е започнало от Разлог.

На сцената в Полски Тръмбеш с балета.

„АЗ МАЛКО СЕ ПРИТЕСНЯВАХ ДАЛИ ХОРАТА ЩЕ ИЗЛЯЗАТ ВЕЧЕР НА студа на открито да ме слушат, но навсякъде е пълно. Тези коледни концерти са по покана на кметовете на различни селища, които всяка година са различни. Сега не можах да устоя на поканата на кмета Георги Чакъров, а в Бяла бяхме за трета поредна година. Всичките ми коледни песни са свързани с родния ми град и с моето детство. Много съм впечатлен от промените в Полски Тръмбеш – нови улици, тротоари при влизане в града, като сложиш парка и центъра, чудно е и напук на кризата тук се правят малки чудеса. Когато търсим спонсори за фестивала „Полските щурчета”, се оказва, че тук има 33 работещи фирми, които плащат данъци и са в родния край, значи се случва нещо и това ми топли сърцето”, казва Веско.

Той направи най-тежкото признание, като каза, че от близо две години не е стъпвал в бащината си къща. Защото е празна и пълна със спомени, картини, играчки и цялото му минало и младост. След смъртта на баща му той е настанил майка си Йорданка в хубав дом за възрастни край София, но сега 88-годишната не се чувствала добре.

„Никога няма да продам родния си дом, дори и да падне. Но ми е тежко и не искам да ходя там. Живеех и си мислех, че майката и бащата са вечни и съм абониран за тях, но животът тегли чертата. Когато татко си отиде, майка получи една травма и си счупи таза и трябваше да я вземем, не можеше да се обслужва. И тогава дойде онзи момент, когато разбрах, че съм слаб и безсилен и не искам да виждам в тоя вид къщата, не мога да вляза в нея, тя е пуста. И само спомени и много сълзи!“, с огромни усилия сподели прочутият певец, който години сгрява и радва сърцата на своите почитатели.

Звездата пя край коледната елха пред пълния с хора площад.

КАКВО СИ ПОЖЕЛАВА ЗА КОЛЕДА? АМИ ЗДРАВЕ – И НА ТОЗИ ДУМА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ години се отдава съвсем различно звучене и смисъл, казва Веселин Маринов, защото сега са дошли разделни години и странни времена. Той много иска да намира повече време за близките си хора, защото животът върви като река и не се връща и сякаш хубавото е било вчера, а са минали десетилетия. Семейството ще празнува Бъдни вечер и Коледа във вилата в Разлог, където Веселин Маринов и жена му Веселина живеят от пролетта на 2020 г. С тях ще бъдат внуците близнаците Веселин и Цветелина, които са на година и половина, а сред първите им думички била и „дядо”. Дядо Веско е намислил да купи пластмасова пързалка с къщичка отгоре за игра, която ще се сложи в двора пред апартамента в София. Един мъж и дядо на 60 години се чувства като на… 40 г., споделя още Веселин Маринов, който празнува юбилей през август. За него възрастта е само цифра, едно време помни ранните пенсии, а сега се работи дълги години в новия свят, където все бързаш. Заради това не мисли за възрастта си и за бъдещата си пенсия, защото винаги се е осигурявал на много хубава заплата. Защо всъщност се е преместил да живее от столицата в Разлог? Преди десетина години той си направил вила там заради планината, чистия въздух и снега и понеже не обича топлото време и морето. И сбъднал една своя мечта. Когато преди година и половина нахлу Ковид-19, той отишъл с жена си там за около два месеца. Толкова им харесало, че решили да сменят София с Разлог и се оказало, че на него не му тежи да пътува час и петнайсет минути до столицата и обиколките да тръгват от малкия град вместо от големия. Сега той понякога остава за малко в софийското жилище, а жена му си направила собствен бизнес в Разлог. Така естрадната звезда подчертава, че сега личният му живот е прекрасен и се чувства чудесно.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *