ЛясковецОбщество

Коледарчета наричаха за берекет в Община Лясковец

Коледарчета от лясковската детска градина „Пчелица“ навестиха в навечерието на светлите коледни празници кмета на община Лясковец д-р Ивелина Гецова и Общинската администрация, за да пожелаят здраве, благоденствие и берекет.

Със своите вдъхновени изпълнения най-големите деца от детската градина – бъдещи първокласници, предизвикаха много усмивки и коледно настроение у всички присъстващи. Празничните им песни, стихове и наричания трогнаха служителите на Общинска администрация.

Спазвайки традицията, повеляваща, когато коледар посети дома, да го нагостиш, след края на ритуала кметът д-р Гецова дари всеки един малчуган с препълнена кесийка със сладки лакомства. Тя, директорът на гимназията Даниела Арабаджиева и служителите на Общината с благодарност за хубавите наричания пуснаха в торбичката на станеника парички и изпроводиха децата с благопожелания за весели празнични дни и много подаръци под елхата.

Директорката Анка Иванова и учителят Галина Николова разказаха, че за коледните празници и традиции малчуганите учат с най-голямо удоволствие и любопитство. Затова знаеха наричания за здраве, песни и танци, характерни за обичая коледуване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *