COVID-19 по света

Големи градове по света отменят новогодишните празници заради новата вълна на COVID-19

Властите на други мегаполиси все пак предпочетоха да не лишават своите жители от радостта на най-големия зимен празник

Подготовка за празнуване на Нова година на Таймс Скуеър, Ню Йорк. Снимка: REUTERS

На фона на новия скок в заболеваемостта от коронавирус и масовото разпространение на щама омикрон, властите на много големи градове по света решиха напълно да се откажат от новогодишните тържества. На места все пак ще има различни празнични събития, но с ограничения, съобщава Fox Business.
Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио каза, че успешната кампания за ваксиниране на населението срещу коронавирус ще позволи новогодишните празненства да се проведат, както първоначално е планирано.
– Ние сме лидери във ваксинацията… и всеки ден работим за опазване на здравето на всеки от нас. Затова ще празнуваме, но ще вземем допълнителни мерки за сигурност“, каза кметът на Ню Йорк, като поясни, че всички присъстващи на тържествата трябва да бъдат ваксинирани, а също остават задължителни изискванията за носене на предпазни маски и социално дистанциране.
Масови новогодишни събития са планирани и в Лос Анджелис (Калифорния), Маями (Флорида), Чикаго (Илинойс), Сидни (Австралия), Тайпе (Тайван).
Тържества ще се състоят и в Лас Вегас (Невада), като грандиозно шоу с фойерверки е планирано в центъра на града.
Жителите на Сиатъл (Вашингтон) обаче ще трябва да гледат традиционното шоу с фойерверки на покрива на кулата Space Needle само онлайн.
Властите на Рио де Жанейро (Бразилия) все още не могат да решат. Първоначално празниците бяха планирани, след това бяха отменени на фона на разпространението на омикрон, сега отново говорят за възможно провеждане на тържества.
В гръцката столица Атина няма да има фойерверки – властите отмениха всички масови новогодишни събития.
Заради новата вълна от коронавирус празненствата в Берлин, Франкфурт и Мюнхен също бяха напълно отменени. Единбург (Шотландия), Лондон (Обединеното кралство), Ню Делхи (Индия), Париж (Франция) и Рим (Италия) последваха този пример.

Източник: www.kp.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *