Забава и знание

Любовта е сляпа: туркиня се омъжи за човека, който я заля с киселина

Бащата на булката е шокиран от решението на дъщеря си и не отиде на сватбата

Млада туркиня се омъжи за мъж, който я обезобрази, като заля с киселина лицето й, съобщава NYP. Това очевидно не е най-романтичната история в света, но е отлична илюстрация за израза „любовта е сляпа“.
20-годишната Берфин Озак се среща с 23-годишния Казим Озан няколко месеца. Какво точно се е объркало в тази любовна история, вече не е толкова важно, но момичето е решило, че двамата нямат бъдеще заедно. Младежът обаче явно е бил на друго мнение. Той бомбардирал бившата си със съобщения и обаждания, причаквал я няколко пъти на улицата, за да поговорят. В крайна сметка явно е решил, че ако Берфин не е с него, няма да бъде с никого. За пореден път я причакал на улицата и плиснал киселина в лицето й.

Силният химикал не само обезобразил лицето на момичето, но и я ослепил с едното око. Казим е арестуван. Докато текат следствието и делото, той буквално засипва изгората си с писма с молба за прошка. И колкото и да е странно, тя в крайна сметка се предава.
„Комуникирахме много с писма. Разбрах, че той ме обича и че аз го обичам“ – написа момичето в петицията си за оттегляне на делото.
Но тогава социалните мрежи се намесиха. Момичето беше силно критикувано – никой не можа да разбере защо тя не само прости на нападателя, но и реши да свърже живота си с него. Тогава Берфин отново промени решението си и поиска от съдията да възстанови жалбата.
В крайна сметка Казим беше осъден на 13,5 години затвор.
Но следва още един невероятен обрат: поради ковид ограниченията, положителни характеристики и промени в законите, мъжът е освободен доста бързо, без да излежи дори една десета от срока. Истински шок за турското общество беше фактът, че почти веднага след излизането си на свобода Казим направи предложение на жертвата си – и тя се съгласи. Близките на булката, които са ужасени от този съюз, отказаха да присъстват на церемонията.
„Берфин се ожени без наше знание. Борих се срещу това дълги години, но всичко беше напразно “, каза ядосан баща пред местните медии.

Източник: www.kp.ru

One thought on “Любовта е сляпа: туркиня се омъжи за човека, който я заля с киселина

  • Това си е чиста Пернишка трагедия със обичайният щастлив край!Желая на младоженците много винкел и дълъл и насинен живот!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *