Забава и знание

Родителите алармират: TikTok насърчава транссексуалността сред тийнейджърите

TikTok е обвинен, че планира да образова едно цяло поколение от хора, за които полът няма да означава нищо. Според Daily Mail, представители на TikTok са подписали споразумение за партньорство с благотворителната организация „Стоунуол“ (Stonewall), която се занимава с опазването и популяризирането на ценностите на ЛГБТ. Сега социалната мрежа ще насърчава материали, свързани с транссексуални теми сред потребителите и ще разпространява информация за това колко лесно е да се промени полът.
Родители от Великобритания бият тревога, защото младежите буквално са обсебени от TikTok, като това приложение се превърна в най-тегленото последната година в кралството. При това една четвърт от всички потребители са млади хора на възраст от 15 до 25 години. Дори хлапетата между 4 и 15 години прекарват повече от час в приложението. И сред тази публика материали от категорията „транс“ са много популярни, като клипчета с този хаштаг са били гледани 26.0 милиарда (!) пъти от жителите на кралството.
Социалната мрежа е пълна с блогъри, които желаят да спечелят от тази плодородна тема с помощта на Stonewall. Например, Белла Фицпатрик за по-малко от 3 месеца е събрала почти 2 милиона рубли от своите 700 хиляди абонати за операция за смяна на пола. Друг инфлуенсър, 18-годишната Алекс Консани – с 680 хиляди фенове, започва да работи върху образа си още от 12-годишна възраст, когато стана известна като транс модел. В един от своите видеоклипове, които са били гледани от 2,3 милиона души, момичето дръзко говори за това колко е хубаво да се пият хапчета за „трансформация“.
Доста популярни са и видео дневниците, в които „млади, дръзки и свободни“ момчета и момичета описват етапите на „щастливия“ процес на промяна на половата си идентичност, очевидно опитвайки се да привлекат нови последователи.
Оказва се обаче, че подобна радикална политиката не се харесва не само на радетелите за традиционни ценности, но и от много представители на еднополовите връзки. Например, LGB Alliance е открито против безсмислената смяна на пола по прищявка, който се рекламира в Stonewall.
„Загрижени сме, че милиони впечатлителни деца гледат тези блогъри, и никак не е изненадващо, че нарастването на аудиторията на TikTok съвпада с увеличение на броя на децата с проблеми с половата идентичност“, каза един от представителите на организацията Кийт Харис. – Скоро ще имаме поколения деца, които вярват, че смяната на пола е много лесна и това е решение на всички проблеми.
Дори транссексуални хора са шокирани от много от клиповете. Стефани Араи-Дейвис от организацията „Трансджендър тренд“ смята, че много от клиповете в TikTok са „изключително влиятелен и обрисуват смяната на пола като готина и напредничава форма на тийнейджърски бунт.“ Тя вярва, че всички такива клипове трябва да бъдат пускани с предупреждение към подрастващите, че не на всичко, качено в интернет, трябва сляпо да се вярва.

Източник: www.kp.ru

 

One thought on “Родителите алармират: TikTok насърчава транссексуалността сред тийнейджърите

  • На тинейджъра дали полът му е женски или мъжки е от малко значение! Важно е като порастнат да не са от Пернишки пол!Това е истинската трагедия.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *