37-годишен, отвлечен като дете, срещна рождената си майка 33 години по-късно

Карта, нарисувана по памет, помогна за събиране на семейството * Майка и син се срещнаха на Нова година

37-годишният Ли Джингуей най-накрая видя собствената си майка, след като беше похитен преди 33 години. През 1989 г. Лий е само на четири години. Той расъл в малко селце в провинция Юнан в Югоизточен Китай, когато един ден е бил отвлечен от трафиканти на деца и прехвърлен в ново семейство на 2 хиляди км от дома му. Както по-късно Лий си спомня в интервю, техен съсед е помогнал за кражбата му, който подмамил момчето с играчка.
„Бяха безкрайни нощи на носталгия“, признава мъжът. „Липсваше ми семейството всеки ден.“

Ли непрестанно рисувал по памет къщата си, околната природа, съседите си. Когато пораснал, решил да намери биологичните си родители. Той бил вдъхновен от историята на друг китаец, който прекарва живота си в търсене на откраднатия си 2-годишен син. Мъжът обикалял цял Китай със стар мотоциклет, като пускал обяви за изчезналото момче и разпитвал хората. Миналата година – 24 години по-късно, семейството се събра отново.
Ли Джингуей отишъл в полицията и им разказал всичко, което си спомня за детството си. Той също така предоставил своите детски рисунки и карта на селото, нарисувана по памет. Благодарение на нея полицията успява да установи района. Те сравняват ДНК тестовете на младия мъж и на жителка на предполагаемото село, която преди съответстващ брой години е съобщила за изчезването на сина си. Резултатите потвърдиха пряка връзка. Майка и син се срещнаха на Нова година.
Джингуей признава, че е благодарен на осиновителите си, въпреки трагедията, която преживял като дете. Той бил отгледан с любов и възпитан като достоен човек. Мъжът отбеляза, че няма намерение да ги съди.
В края на 20 век трафикът на деца в Китай се увеличи драстично. Това беше следствие а правителствените политики, които позволяват само по едно дете на семействата, живеещи в градовете. Жертви на похитителите са невръстни деца, които все още не говорят и не помнят имената на родителите си, както и адреса си. Отвлечените момчета са продавани на двойки, които мечтаят да бъдат обгрижвани и издържани от сина си в напреднала възраст. А момичетата се продават на тези, които искат да си намерят домакиня или дори да отгледат булка за собствения си син.

Източник: www.kp.ru

One thought on “37-годишен, отвлечен като дете, срещна рождената си майка 33 години по-късно

  • 04.01.2022 в 13:13
    Permalink

    Преди 33 години, а миналата година е 24 години по-късно… Борба много закъсаха и взеха да преписват новини от kp.ru. Интересно дали ще се показва като новина на по-долните редове и следващите 5 години.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *