У нас

60 млн. лева в подкрепа на туризма предоставя ББР

Парите са предназначени за микро, малки и средни предприятия от сектора на хотелиерството и ресторантьорството

Българската банка за развитие предоставя 60 милиона лева. чрез нова програма за подкрепа на туризма. 

Парите са предназначени за микро, малки и средни предприятия от сектора на хотелиерството и ресторантьорството, които са сред най-засегнатите от Covid-19 – кризата. Засегнатите от пандемията ще могат да кандидатстват за кредит, като срокът за връщане ще е четири години.

Програмата ще представя ликвидна помощ за фирмите, като ще бъдат рефинансирани техни задължения.

Кредитната институция и ресорното министерство ще подпишат Меморандум за сътрудничество. Документът предвижда подкрепа за компаниите в сферата на хотелиерството и ресторантьорството.
На събитието присъстват министрите на туризма и на иновациите Христо Проданов и Даниел Лорер, както и изпълнителните директори на Българската банка за развитие, Владимир Георгиев и Живко Тодоров.

„Всички добре знаем, че туризмът беше най-засегнатият сектор. Търговските банки се отнасят с недоверие към сектор „Туризъм” и заради това по време на коалиционните преговори решихме да създадем специален продукт за туристическия бизнес. Този продукт днес вече го подписахме”, заяви министърът на туризма Христо Проданов.

 

istock
„Днес започваме новата година с ярък пример каква ще е Българската банка за развитие оттук нататък – подкрепа за затруднения бизнес и стартиращите компании”, заяви Даниел Лорер, министър на иновациите и растежа.

Източник: паритени.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *