Горещи новиниОбществоСвищов

Приключение по Дунава организира Каяк клуб – Свищов

Истинско приключение с каяк от 2 до 9 януари организира каяк клубът в Свищов. Желанието на Радослав Йорданов и още двама ентусиасти, които организират събитията, е да разчупят стереотипа, че този спорт, а за някои просто екстремно изживяване, може да се практикува само през лятото.

Маршрутите, които са избрали за първите дни на януари, предлагат не само адреналин, но и насладата от красивата природа и местните забележителности.

За който пожелае, макар че в този сезон мераклиите наистина не са много, както признават от клуба, разходките с каяк предлагат например спускане от Никопол до Свищов, при което се минава покрай множество малки и големи острови – Градина, Катунара, Лакът, Палец, Магареца, Персин, Милка и др. Следващият маршрут е от Белене до Свищов, а при него се преминава край островите Персин, Щуреца и Предела.

Инициативата предлага още обиколка на остров Магареца край Белене, на остров Вардим, или спускане по река Янтра от с. Белцов до устията на реката до с. Кривина или до с. Беляново. А тези, които пожелаят, могат да кръстосат водите на язовир „Александър Стамболийски“.

Таксата за един тур е около 30 лв., изборът на маршрут е право на смелчаците.

Ана РАЙКОВСКА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *