Адв. Людмила Илиева ще е новият областен управител

Двама заместници ще има великотърновският губернатор, излъчват ги ИТН и БСП

 

ГОРНООРЯХОВЧАНКАТА АДВ. ЛЮДМИЛА ИЛИЕВА ЗАСТАВА НАЧЕЛО НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИ РЕГИОН, РАЗБРА „БОРБА“. Тя сменя на поста Георги Гугучков, който бе утвърден от служебното правителство. Според решение на Министерски съвет тя ще има двама заместници. Първият ще е от квотата на БСП и това е шефът на партийната организация в железничарския град Огнян Стоянов. Другият зам. областен пък е посочен от ИТН. Хората на Слави Трифонов отново залагат на младия юрист Станислав Николов, който заема позицията и в момента след назначение от служебния премиер Стефан Янев.

Кандидатурите са излъчени съгласно коалиционното споразумение между управляващите партии „Продължаваме промяната“, „Има такъв народ“, „Демократична България“ и БСП. Според него в региони, в които някоя от формациите няма народни представители, получава губернаторски места, за да се спази паритетът. „Да, кандидатурата ми е излъчена, предстои да се утвърди на заседание на Министерски съвет“, коментира адв. Илиева.

АДВ. ЛЮДМИЛА ИЛИЕВА Е ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА. Член е и на националното ръководство на партията. През 2015-а е била и кандидат за кмет на Общината от коалиция „Реформаторски блок“. Завършила е Хуманитарна гимназия „Акад. Анани Явашев“ в Разград и Юридическия факултет на Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Стилян НАЙДЕНОВ

One thought on “Адв. Людмила Илиева ще е новият областен управител

  • 05.01.2022 в 14:55
    Permalink

    Баницата се поделя по брадски. Момчил Иванов (Жартиерата) си опече работата.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *