Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Днес и утре остава предимно слънчево и топло за сезона, застудяване и валежи се очакват от събота

През нощта времето ще бъде ясно. Ще духа слаб до умерен вятър от юг. Минималната температура ще бъде между 3 и 5 градуса. За В. Търново минимална температура около 4.

В сряда времето ще остане предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от югозапад-юг. Температурите ще останат високи. Максималната температура ще бъде между 14 и 16 гр. За района на В. Търново – около 16. Атмосферното налягане още малко ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде предимно слънчево с временно увеличение на облачността. Ще духа силен по високите и открити части до бурен вятър от запад-югозапад. Максималната на температура 1200 м ще бъде около 10 гр., а на 2000 м ще е около 5.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 16.5 градуса през 1988 г., а най-ниската измерена минимална температура е -20.4 през 2008 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 48 минути и ще залезе в 16 часа и 58 минути. Фаза на Луната: три дни след новолуние.

В четвъртък сутринта в ниските места и около водните басейни ще се образува мъгла, която постепенно ще се разсейва – най-късно в крайдунавските райони. На останалите места ще продължи да преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност, която няма да спира слънцето. Вечерта ще започне заоблачаване. До обед ще духа слаб вятър от югозапад-запад, а следобед ще се усили до умерен и ще се преориентира от северозапад. Минималната температура ще бъде между 3 и 6 градуса. Максималната температура ще е между 12 и 15.

В петък ще преобладава облачно време. До обед ще духа умерен вятър от северозапад, а следобед вятърът ще отслабне и ще се преориентира от изток. Минималната температура ще бъде между 2 и 4 гр. Максималната температура ще е между 5 и 7.

От събота до края на периода ще преобладава облачно време. В събота ще има краткотрайни превалявания, а в понеделник вечерта отново се очакват валежи. Ще духа слаб вятър предимно от изток. Минималните температури ще бъдат между 2 и 4 гр., а максималните ще са между 6 и 8.

В четвъртък над западните и централни части на Стара планина облачността ще е променлива, намаляваща до слънчево. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад, а вечерта ще се преориентира от северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 8 гр., а на 2000 м ще е около 4. В петък ще преобладава облачно и мъгливо време. Ще духа умерен вятър от изток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 2 гр., а на 2000 м ще е около -3. От събота до края на периода времето ще бъде облачно с валежи предимно от сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 2 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около -4.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *