Търновец стана областен управител на Плевен

Иван Янчев е от квотата на „Има такъв народ“, а по образование е юрист

 

РОДЕНИЯТ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ИВАН ЯНЧЕВ ПОЕМА ПОСТА ГУБЕРНАТОР НА ПЛЕВЕН. Той застава начело на тамошната Областна администрация, наследявайки предшественика си Марио Тодоров, който бе назначен от служебното правителство на Стефан Янев през пролетта на 2021 г. Боляринът ще изпълнява ключовата управленска длъжност след решение на новия Министерски съвет, взето съгласно коалиционното споразумение между партиите „Продължаваме промяната“, „Има такъв народ“, „Демократична България“ и БСП. Янчев е представител на формацията на Слави Трифонов и общински координатор на политическата организация в Червен бряг.

Новият плевенски губернатор е роден на 11 февруари 1989 година във Велико Търново, но завършва средно образование в МГ „Гео Милев” – Плевен. След това взима диплома по право в Нов български университет и магистратура по транспортен мениджмънт от УНСС.

Янчев има опит в сферата на корпоративните поръчки и мониторинг на договори, транспорт и логистика. Работил е като началник на правния отдел, а впоследствие и като старши юрисконсулт в Областна администрация – София. Бил е юрисконсулт в Регионалната инспекция по околната среда и водите в столицата.

Последното му работно място е в семейна компания за архитектура, строителство и транспорт, където изпълнява длъжността юрисконсулт.

Търновецът е семеен, с две деца.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *