Спипаха трима пияни зад волана за денонощие

Единият шофьор е с 2,89 промила

Трима водачи, употребили алкохол, установиха служители на РУ – В. Търново, Г. Оряховица и Стражица. В 02,15 ч. на 11 януари в областния град е извършена проверка на лек автомобил, управляван от 62-годишен мъж от Г. Оряховица. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 2,89 промила. Той е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа.
На 10 януари около 12,30 ч. в железничарския град е установен друг водач, седнал зад волана, след употреба на алкохол. За проверка е бил спрян лек автомобил, управляван от 44-годишен местен жител. При проверка за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,06 промила. В хода на извършената проверка е изяснено, че водачът е осъждан за същото деяние. Отказал е кръвна проба.
В стражишкото село Благоево също в понеделник е установен почерпен водач от с. Първомайци. Той се придвижвал из селото с лек автомобил «Опел», когато бил спрян за проверка. Уредът отчел 1,22 промила. Отказал е кръвна проба. Срещу тримата са започнати бързи производства в съответните полицейски управления.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.