11 561 лв. събраха доброволци за грижа за бездомни животни във Велико Търново

С ОГРОМЕН УСПЕХ ПРИКЛЮЧИ БЛАГОТВОРИТЕЛНИЯТ БАЗАР НА ОРГАНИЗАЦИЯТА „ПРИЯТЕЛИ НА ЖИВОТНИТЕ ВТ“, КОЙТО СЕ ПРОВЕДЕ ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ В ПАРК „МАРНО ПОЛЕ“. Природозащитниците събраха рекордните 11 561 лв., което е с 2000 лв. повече спрямо инициативата им през миналата година. Средствата ще бъдат оползотворени за грижа за бездомни животни и за подкрепа на кучетата от Общинския приют край Шемшево.

7000 лв. от общата сума отиват за безплатна кастрация на улични котки. Всеки желаещ да получи талон за процедурата може да заяви това чрез съобщение на Фейсбук страницата на организацията. Поради големия интерес на човек ще се дават максимум два талона. От „Приятели на животните ВТ“ уточняват, че кастрацията следва да се извърши до 31 март.

2000 лв. пък ще бъдат дадени на Общинския приют за кучета, с които ще се поставят улуци на навесите на клетките. По този начин четириногите ще пребивават на сухо и водата няма да се просмуква в помещенията. Предвижда се и закупуване на обезпаразитяващи лекарства, поводи, каишки, консерви и други консумативи за животните.

1761 лв. ще бъдат преведени по сметките на ветеринарните клиники, в които организацията е изпратила за лечение животни, пострадали от човешко насилие.

Организацията ще подпомогне и приюта за кучета в Разград с 500 лв.

Галина ГЕОРГИЕВА

One thought on “11 561 лв. събраха доброволци за грижа за бездомни животни във Велико Търново

  • 12.01.2022 в 14:55
    Permalink

    Интересно ми е как ще бъдат уловени уличните котки, преди да бъдат кастрирани..?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *